Jorien ter Mors: Ik sta als een huis. Ik voel me stabiel, steady. En dat geeft ook mentale rust. Ik merk dat ik veel energie overhoud. Ook om gewoon te genieten

Jorien ter Mors uit Oldeberkoop revalideerde drie jaar na een knieblessure en voelt zich klaar voor de Spelen van Beijing. „Ik sta als een huis. Ik voel me stabiel, steady. En dat geeft ook mentale rust. Ik merk dat ik veel energie overhoud. Ook om gewoon te genieten.”

Jorien ter Mors kijkt zaterdag tijdens de NK afstanden voor de start van de eerste 500 meter naar het scorebord. Ze werd over twee races  zesde.

Jorien ter Mors kijkt zaterdag tijdens de NK afstanden voor de start van de eerste 500 meter naar het scorebord. Ze werd over twee races zesde. Foto: ANP

Als levensgeluk een garantie op succes zou geven, was Jorien ter Mors (31) al voor de vierde keer olympisch kampioen. Buitengewoon opgewekt schuift ze begin oktober aan in de eetzaal van Hotel Binderhäusl, een gemberkoeken chalet aan de rand van het Beierse dorp Inzell, waar de mondiale schaatstop als elk jaar is neergestreken voor een laatste trainingskamp in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ze snottert wat, heeft met haar collega’s van Team IKO uren in de regen gefietst, maar slaat er geen acht op.

Weggestopt verdriet

Nieuws

menu