Dit artikel is vandaag gratis

Uitslaande brand in boerderij Tzummarum. Achterste gedeelte van de boerderij is ingestort | Update

Een brandweerwagen. Foto: ANP

In een boerderij aan de Swaerderwei in Tzummarum is een grote brand uitgebroken. In verband met de rookontwikkeling bij de brand is een NL-Alert uitgegaan.

De brandweer schaalde al snel op naar een zeer grote brand. Meerdere eenheden zijn ter plekke om de brand te bestrijden. De brandweer meldt dat er geen mensen of dieren in de boerderij aanwezig zijn. Vanwege de rookontwikkeling wordt geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Het achterste gedeelte van de boerderij is ingestort. De brandweer heeft een kraan ingezet om delen van het achterste gedeelte van de boerderij uit elkaar te halen om op deze manier de brand beter te kunnen bestrijden. Er wordt alles aan gedaan om het woonhuis te behouden.

De bewoners en dieren worden ergens anders opgevangen. Uit voorzorg is er voor de dieren een dierenambulance ter plekke aanwezig. Door de rookontwikkeling en sloopwerkzaamheden kan het verkeer niet meer langs Swaerderwei.

Update

Om 17:34 uur is het sein brandmeester gegeven. Het woongedeelte is behouden gebleven maar heeft wel veel schade gelopen door sloop en bluswerkzaamheden. De eenheden gaan weer terug naar de kazerne en daarna zal de weg ook weer worden vrijgegeven.

Nieuws

menu