Unica, en dochterbedrijf Pranger-Rosier uit Dokkum, haalt miljoenenklus binnen voor onderhoud bij Defensie, deels in Fryslân

Technisch dienstverlener Unica mag de komende acht jaar 1250 installaties in gebouwen van Defensie onderhouden. De miljoenenklus is de grootste opdracht die Unica ooit binnensleepte voor het betrokken bedrijfsonderdeel. Een groot deel van de klus betreft gebouwen in Fryslân, en veel van het werk komt terecht bij dochteronderneming Pranger-Rosier uit Dokkum.

Ook de installaties van de gebouwen op Vliegbasis Leeuwarden, hier te zien tijdens de Luchtmachtdagen in 2016, vallen onder het contract.

Ook de installaties van de gebouwen op Vliegbasis Leeuwarden, hier te zien tijdens de Luchtmachtdagen in 2016, vallen onder het contract. Foto: ANP

Unica kreeg de opdracht recent van het Rijksvastgoedbedrijf. Het bedrijf gaat klimaatinstallaties en warmteopwekkingssystemen inspecteren, keuren en onderhouden. Ook worden die energiezuiniger gemaakt.

Vliegbasis Leeuwarden

De gebouwen zitten verspreid in Noord- en Zuid-Nederland, en velen daarvan staan in Fryslân. Daarbij zitten onder meer de installaties in panden van Vliegbasis Leeuwarden, in een munitiedepot in Bitgummole, en in de Generaal-Majoor Brugmans Kazerne in Heerenveen; het zogeheten Militair Geneeskundig Logistiek Centrum.

Unica nam eerder dit jaar installatiebedrijf Pranger-Rosier uit Dokkum over. Volgens een woordvoerder van Unica zal een deel van het werk uitgevoerd worden door de Dokkumers.