Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiowoensdag, 28 mei 2003

Rein Roosma uit Buitenpost heeft laatste examen gehad
‘Ik ben verbaasd als ik niet slaag’
BOIBOI HUONG
Buitenpost - ,,Ik zou verbaasd zijn als ik niet geslaagd ben’’, zegt havist Rein Roosma (17) uit Buitenpost. Dinsdag rondde hij het laatste centraal schriftelijk examen af voor het vak scheikunde. Toch gaat de scholier pas echt vakantie vieren als op 13 juni de uitslag van de havo-examens positief voor hem uitvalt.
De scholier van het Lauwers College in Buitenpost heeft al wel een vakantiegevoel. ,,Het voelt relaxed nu ik helemaal niets meer aan school hoef te doen. De examens zijn achter de rug.’’
Het examen scheikunde ging Rein gemakkelijk af omdat hij gewend is aan de moeilijke toetsen van zijn leraar op school. De vragen waren zijn medescholieren ook meegevallen. ,,Ik had verwacht dat de toets moeilijker was’’, merkt de scholier op. Hij besteedde de afgelopen drie weken slechts twee dagen aan het oefenen van opdrachten en proefexamens voor het exacte vak. Rein moest een 5,4 halen voor een voldoende op zijn diploma. Voordat Rein aan de examens begon, had hij zessen voor natuurkunde, wiskunde, management en organisatie en Engels. Voor het vak Nederlands had hij de eerste helft van het schooljaar beter gepresteerd. Met een mooie zeven ging hij het examen Nederlands in. Ondanks dat deze cijfers niet ruim voldoende zijn, heeft de havist zich nooit zorgen gemaakt voor het examen. Veel blokken was dan ook niet aan hem besteed. ,,Ik heb veel exacte vakken en daar kun je niet zoveel voor leren. Af en toe heb ik opdrachten gemaakt.’’
Hij heeft er goed vertrouwen in dat hij het diploma binnen korte tijd in handen krijgt. Alle antwoorden controleren op internet, deed Rein niet. Hij nam niet de moeite om de antwoorden te noteren na afloop van de examens, omdat hij niet ontzettend benieuwd was naar de uitslagen. Rein heeft het profiel natuur en techniek gekozen om hbo-bouwkunde te kunnen studeren in Groningen. De scholier uit Buitenpost kan evenals alle andere examenkandidaten genieten van een drie maanden lange zomervakantie. Een deel van deze tijd gaat Rein nuttig besteden door te werken. Hij weet nog niet wat voor werk. En natuurlijk gaat hij tijdens de lange zomer op vakantie. Hij heeft echter nog geen concrete plannen.
Het Friesch Dagblad volgt tijdens de examenperiode enkele kandidaten van het christelijke Lauwers College in Buitenpost die er heel goed of juist iets minder goed voor staan.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties