Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weerdonderdag, 14 augustus 2003

Wolken en zon
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. De kustgebieden maken de grootste kans op een bui. De west- tot noordwestenwind is matig tot krachtig en het kwik schommelt tussen de 20 en de 24 graden. Morgen wordt het 22 graden .
Een kleine storing bij Noorwegen beÔnvloedt vandaag het weer bij ons. Er staat een straffe west- tot noordwestenwind en lokaal kan het zelfs tot een enkele bui komen. Neerslag van betekenis verwacht ik niet. Storingen houden nog even een vinger in de pap. Het is echter nog steeds zo dat het hogedrukgebied grote invloed heeft en dat wanneer de regengebieden hier arriveren, de fut er al compleet uit is. Dat moet en gaat een keer veranderen, de vraag is echter wanneer. De nood wordt zo langzaam maar zeker steeds groter. Actieve regengebieden voorzie ik voorlopig niet en zelfs al zou het eens even flink regenen, ook dan zal de droogte nog lang niet voorbij zijn. We zullen eerst moeten overschakelen op een zeer wisselvallig en nat weertype. Pluspunt voorlopig is dat de extreme hitte ons land uit is. Op veel plaatsen is het gisteren al geen 25 graden meer geworden en daar is dan eigenlijk geen sprake meer van een hittegolf. Officieel nog wel: in De Bilt reikte het kwik gisteren nog tot 25 graden. Vandaag zal dat daar ook niet gaan lukken.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Lokaal valt er een bui, de grootste kans is voor de kustgebieden. Het wordt 20 graden langs de kust tot 23, lokaal nog 24 graden landinwaarts. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Vannacht luwt de wind vooral landinwaarts en koelt het af tot 14 graden. Morgen is het op een lokale bui na droog met opnieuw zon en bewolking bij 22 graden. De stevige noordwestenwind neemt geleidelijk iets in kracht af. Zaterdag verandert er weinig. Zondag is het rustig weer en wordt het weer 23 of 24 graden met flink wat zon. Een mooie zomerdag. En maandag wordt het nog een graadje warmer.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties