Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodonderdag, 14 augustus 2003

Wilde zwijnen in Gaasterland worden geruimd
Oudemirdum - De provincie Frysl‚n gaat de waarschijnlijk illegaal gedumpte en loslopende wilde zwijnen bij Oudemirdum zo snel mogelijk laten ruimen. Gedeputeerde Staten willen het risico niet lopen dat de dieren veeziekten overbrengen.
Ook kunnen de dieren veel schade aanrichten aan landbouwgewassen. De provincie waarschuwt verkeersdeelnemers extra alert te zijn op overstekend wild. Over de herkomst van de dieren is nog niets bekend. In Frysl‚n geldt wat wilde zwijnen betreft de zogenoemde nul-stand: ze mogen niet voorkomen in de vrije natuur. Ook Staatsbosbeheer heeft zijn medewerking toegezegd.
De zwijnen zijn waarschijnlijk vorige week in de Gaasterlandse bossen achtergelaten. Volgens Staatsbosbeheer gaat het om acht tot negen wilde zwijnen in de bossen bij Oudemirdum en Nijemirdum. Met name varkensboeren uit de omgeving maken zich grote zorgen. Volgens experts is het risico op ziektes reŽel. De dieren kunnen ongehinderd de erven van boeren op lopen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Ik vind het te begrijpen dat men dieren die niet thuis horen in een omgeving een overlast vindt. Maar het afschieten vind ik onbegrijpelijk. Het gaat hier om een klein aantal dieren, dat men kennelijk weet te vinden om af te schieten. Jammer dat men niet de moeite wil nemen om ze te vangen en ergens een goed onderdak te geven. Deze dieren worden zo het slachtoffer van een tweevoudig onbegrip, nl. het uitzetten door iemand en het afschieten door totaal iemand anders. Zo gaan we in een "beschaafd land" toch niet met de natuur om? Of wel?

S.de Graaf, Capelle a/d IJssel - vrijdag, 15 augustus 2003


regio
Familieberichten
Advertenties