Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiozaterdag, 11 oktober 2003

Recreëren op Terschelling kan voor veel geld in een opgeknapte bunker
Bunkers te koop: 235.000 euro
ARJEN BAKKER
Terschelling – Een woonkamer met ingebouwde keuken, één of twee slaapkamers, douche en toilet en een bergkast. Oppervlakte: 31 vierkante meter voor een tweepersoons-, of 59 voor een vierpersoonsversie. Op Terschelling worden vandaag acht voormalige bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te koop aangeboden. Vanaf 235.000 euro heeft u er één.
De als vakantieverblijf ingerichte bunkers zijn de duurste ooit. ,,Ja, maar het zijn wel schitterend opgeknapte bunkers”, zegt E. de Jong van makelaardij Van der Houwen uit Groningen. Het kantoor verwacht dat de huisjes als warme broodjes over de toonbank gaan. De kopers kunnen ook tegen elkaar op gaan bieden, waardoor de vraagprijs van 235.000 euro voor de tweepersoons, en 285.000 euro voor de vierpersoons bunkers nog overtroffen wordt.
De acht bunkers maken deel uit van het Panorama West, dat in totaal 21 appartementen omvat. Kort na de oorlog werden de bunkers hoog in het duin aan de rand van West-Terschelling ingericht als goedkope recreatieverblijven. De bunkerhuisjes groeiden uit tot één van de meest gewilde verhuurobjecten van het eiland, vooral dankzij het uitzicht over dorp, haven en Waddenzee. De Spartaanse inrichting en de gebrekkige staat van onderhoud rechtvaardigden de populariteit in ieder geval niet.
Dat bleek ook wel toen de oorspronkelijke eigenaar begin dit jaar de bunkers aan individuele belangstellenden wilde verkopen. ,,Dat lukte niet,” zegt makelaar De Jong. ,,Er moest eerst een grondige renovatie overheen.”
In april kocht een projectontwikkelaar het hele complex op en maakte er luxe koopwoningen van. Maar het blijven bunkers, waarvoor een expliciet verbod geldt om er permanent in te verblijven. ,,We verwachten twee soorten kopers: mensen die op deze plek een vakantiewoning voor zichzelf willen houden en investeerders, die voor de huuropbrengsten gaan,” zegt de Jong. Behalve voor de luxe afwerking betalen die mensen inderdaad vooral voor het uitzicht, geeft De Jong toe. Ook de schaarste aan recreatiewoningen op West-Terschelling speelde mee in het bepalen van de verkoopprijs.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties