Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiedinsdag, 20 juli 2004

Keukenfabrikant Credo sluit definitief deuren
Sneek – Keukenfabrikant Credo Nederland heeft deze week de werkzaamheden beëindigd. Het bedrijf werd 8 juli failliet verklaard. Om het bedrijf eventueel beter te kunnen verkopen, werd de productie onder beheer van curator Van der Meulen uit Joure eerst nog doorgezet.
,,We hebben die opzet voor deze week laten varen. Het was te riskant om die situatie nog langer door te laten lopen. Om tot een regeling tot betaling te komen konden we met de ING Bank niet tot overeenstemming komen.”
Gisteren diende een kort geding bij de rechtbank in Leeuwarden om de werkzaamheden bij het bedrijf nog langer door te kunnen laten lopen. De partijen kwamen na lang beraad tot de conclusie dat doorwerken geen optie was. ,,De bank was nogal onwillig om tot een regeling te komen met incasso voor de productie van deze week”, zo geeft de curator aan. De ING Bank was van mening dat er ,,geen heil meer was om verder door te gaan. Stoppen was voor ons de enige optie”, zo meldt een woordvoerster.
Bij het bedrijf werkten 20 mensen die met de productiestop sinds vrijdagmiddag op straat staan. Credo Nederland produceerde keukens, aanrechtbladen en roestvrij-apparatuur voor de horeca.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties