Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiemaandag, 6 september 2004

‘Boeren kuilen om mest nog kwijt te kunnen’
Leeuwarden - Melkveehouders zijn deze week massaal begonnen om het laatste gras van het land te halen. Incidenteel wordt er gras gemaaid voor hooi maar het overgrote gedeelte is bestemd voor de kuil. De meeste veehouders hebben intussen de beschikking over voldoende wintervoorraad.
Dat komt doordat de oogstomstandigheden aan het begin van de zomer goed waren. ,,Iedereen is aan het kuilen, maar dat is niet omdat ze het nodig hebben”, aldus de reactie van loonwerker K. Fekkes uit Hegebeintum. ,,Velen doen het omdat er daarna nog mest uitgereden kan worden.” Boeren kunnen tot half september nog mest uitrijden. Daarna is dat volgens de wetgeving niet eerder mogelijk dan in februari. Omdat de weersverwachtingen tot het einde van de week redelijk goed zijn kan het jongvee na het inkuilen het grasland nog beweiden.
Voor loonbedrijf Fekkes dat zich voor een groot deel ook bezighoudt met egalisatie en opnieuw inzaaien van grasland is de regen in de maand augustus van grote invloed geweest. ,,Augustus is dé maand voor dit soort werkzaamheden. Om dat nog goed te maken moet het de komende weken droog blijven en moeten we maar wat kortere nachten maken.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties