Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 1 oktober 2004

Oppositie: wethouder schuldig aan IBF-flop
Heerenveen – De fracties van GroenLinks en Leefbaar Heerenveen (samen zes van de 27 zetels) hebben gisteravond een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Bouwers.
Zij houden Bouwers verantwoordelijk voor het mislukken van de plannen rond het Internationaal Bedrijventerrein Friesland (IBF) en vinden dat hij de consequenties van het gevoerde beleid moet trekken.
Bouwers vindt de beschuldiging onterecht. Volgens hem is het scheppen van werk altijd de voornaamste reden geweest voor de plannen rond het IBF.
Ook burgemeester De Jonge verdedigde het beleid. ,,Het college van B en W van Heerenveen heeft door te proberen in Heerenveen een grootschalig bedrijvenpark te realiseren een ultiem middel gebruikt om werkgelegenheid in de regio te creëren.’’
PvdA-fractievoorzitter Duiker noemde de motie van wantrouwen ,,beneden alle niveau’’. ,,Vertrouwen zeg je op als er iets niet deugt, als er iets stinkt, maar niet wanneer je het niet eens bent met het beleid.’’
GroenLinks en Leefbaar Heerenveen hebben van meet af aan kritiek gehad op de grootschalige opzet van het IBF. De provincie Fryslân en Heerenveen besloten onlangs het terrein open te stellen voor kleinere bedrijven.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties