Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Weerdonderdag, 6 januari 2005

Stormachtig
Vanmiddag blijft het zo goed als droog, maar vannacht gaat het opnieuw regenen met aan zee een stormachtige wind. Morgen veel bewolking met af en toe wat regen. Het wordt zo’n 12 graden, bij een (vrij) krachtige zuidwester.
De maximumtemperaturen lagen gisteren weer eens wat lager dan de afgelopen dagen met 6 à 7 graden. Toch heeft die zachte lucht niet voor een waterballet gezorgd en ook gisteren bleef het droog. Vannacht viel er wel weer regen en die timing wordt al een paar dagen aangehouden en zal ook het komende etmaal opnieuw het weerbeeld bepalen. Op de weerkaart vinden we de hogedrukgebieden nog steeds in het Middellandse zeegebied en in Spanje is het al wekenlang vrijwel dagelijks zonnig en aangenaam winterweer. Bij ons blijft het voorlopig zacht en wisselvallig winterweer.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag schijnt de zon af en toe en het kwik komt te liggen rond 7 graden, bij een matige tot krachtige of harde wind aan zee. De wind zwabbert wat tussen het noordwesten en zuidwesten. Vanavond en vannacht gaat het regenen en daarbij gaat het ook harder waaien uit het zuidwesten. Aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 à 8. Morgen wordt daar mogelijk nog een schepje bovenop gedaan en kan het aan zee stormen uit het zuidwesten. Boven land waait het ook vrij krachtig tot krachtig met zware windstoten.
De vooruitzichten: in de huidige drukverdeling zal de komende dagen niet zo gek veel veranderen. En daardoor houden we onstuimig, zacht en wisselvallig winterweer. Zaterdag wordt een regenachtige dag met veel bewolking en temperaturen rond 8 graden. In de ochtend kan het nog stormen, maar later neemt de wind geleidelijk af. Zondag wordt het met 7 graden iets minder zacht, maar ook dat is nog altijd te zacht voor deze tijd (normaal is 5 à 6 graden). Het zal af en toe regen, maar later zien we mogelijk even de zon. De dagen daarna verandert er niet veel.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties