Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Weerwoensdag, 12 januari 2005

Enkele bui
Vandaag wordt het 8 graden en blijft het tot de avond toe droog. Het waait vrij krachtig tot hard of stormachtig in het Waddengebied uit het zuidwesten. Morgen hebben we te maken met een enkele bui en temperaturen rond 7 graden.
Nog steeds is van winterweer in ons land geen sprake. En dat is eigenlijk in een groot van Europa geval. Zacht weer met overdag in midden Europa ook temperaturen in het algemeen boven het vriespunt. Echt zacht weer was het gisteren in Frankrijk: voor de kust van Bretagne werd het 15 graden. De costa’s in Spanje hadden zelfs een temperatuur van 17 graden. We moeten even zoeken, maar er is winterweer. In Scandinavië bijvoorbeeld: op luchthaven Kirkenes, in het uiterste noorden van Noorwegen was het gisteravond om 18.00 uur al -8 graden en daar bleef het ook de hele dag enkele graden vriezen. Het Finse dorpje Ivalo, in het noorden, meldde sneeuwval en -6 graden. Daar zal het de komende nachten soms zeer streng vriezen. Verder naar Rusland toe is de kou nog heviger met soms nu en dan zelfs strenge vorst overdag. Echte kou kan ons de komende 2 tot 5 dagen niet bereiken. Wel wordt het iets kouder.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag is het droog en er is ruimte voor de zon. Het wordt daarbij zo’n 8 graden en de zuidwestenwind is in het kustgebied hard, soms zelfs even stormachtig, boven land is het allemaal iets rustiger. Vannacht stroomt er met een westenwind al wat koudere lucht binnen. Het koelt af naar 3 à 4 graden en er kan een buitje vallen. Morgen kunnen een paar buitjes vallen, mogelijk met hagel. Het wordt 7 graden. Er waait een matige tot harde west- tot noordwestenwind, in de avond afnemend en dan klaart het flink op.
De vooruitzichten: vrijdag wordt het 6 graden met behoorlijk wat zon, maar zaterdag en zondag wordt het niet warmer dan 2 tot 4 graden. Het blijft droog, het wordt vrij zonnig weer. In de nachten zakt het kwik naar -1 tot -3 graden met kans op mist.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties