Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportdonderdag, 17 februari 2005

ISU-president Cinquanta: ‘Ik zal mijn best doen voor Thialf’
Heerenveen – ISU-president Ottavio Cinquanta maakt zich er sterk voor dat ijsstadion Thialf in Heerenveen ook na 2007 een groot schaatstoernooi krijgt toegewezen. Dat zei de Italiaanse baas van de internationale schaatsunie woensdag in Heerenveen. Cinquanta opende daar een symposium over de ontwikkelingen in de schaatssport.
Jacob Reitsma, voorzitter van de schaatsbond KNSB, luidde vorige week de noodklok omdat Thialf door de komst van nieuwe schaatshallen als Moskou en Turijn in de eerste jaren na 2007 mogelijk geen EK of WK meer zal organiseren, hetgeen een financiële strop zou zijn voor het ijsstadion. Tot 2007 is de Heerenveense schaatstempel nog verzekerd van een groot toernooi.
,,Ik zal mijn best doen om er voor te zorgen dat Heerenveen ook na 2007 een groot kampioenschap toegewezen krijgt”, beloofde Cinquanta. ,,De toewijzing van een toernooi aan een baan gebeurt niet door mij, maar ik zal Thialf sterk aan bevelen als accommodatie voor een groot titeltoernooi.”
Reitsma reageert aangenaam verrast: ,,Ik ben zeer verheugd over deze uitspraken. Het sluit aan bij de hoop en wensen van de KNSB.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties