Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 2 april 2005

Veel geblesseerden bij Heerenveen voor duel tegen Ajax
Gertjan Verbeek speelt een schimmenspel
Heerenveen - Het zit Gertjan Verbeek momenteel even niet mee. De trainer van SC Heerenveen zag twee weken geleden een deel van zijn selectie uitwaaien over Europa voor interlandverplichtingen. Gisteren had hij voor het eerst zijn groep weer compleet, maar van een complete selectie was beslist geen sprake. Een aantal spelers keerde terug met blessures en dat legde een schaduw over de wedstrijd van vanavond tegen Ajax.
BERT KALTEREN
,,Er zijn zes spelers teruggekomen met een blessure’’, vertelde Verbeek gisteren op een zonovergoten trainingscomplex Skoatterwâld. Maar zo mooi als het weer zag het er niet uit voor de Jubbegaaster oefenmeester. Hij zal vanavond in de thuiswedstrijd tegen Ajax zeker vier basisspelers moeten missen. Mika Väyrynen is geschorst en Arnold Bruggink (hamstring), Arek Radomski (enkel) en Tomasz Rzasa (enkel) ontbreken vanwege blessures.
Rzasa viel afgelopen woensdag in het WK-kwalificatieduel van Polen tegen Noord-Ierland vlak voor rust uit, nadat hij een schop had gekregen tegen zijn standbeen. Zover kwam Radomski niet eens. De middenvelder was wel afgereisd naar Polen, maar keerde een week geleden nog voor het duel met Azerbeidzjan onverrichter zake huiswaarts. ,,Hij had al wat irritatie aan de enkel en daarom had ik hem ook gewisseld tegen FC Utrecht. Het is een ontsteking die we intensief bestrijden, zodat hij er hopelijk volgende week weer bij is’’, zei Verbeek.
Naast de beide Polen hielden ook Boy Waterman en Thomas Prager blessures over aan hun buitenlandse uitstapjes. De tweede doelverdediger liep een knieblessure op tijdens de wedstrijd van Jong Oranje in Roemenië en de Oostenrijker Prager keerde terug met een achillespeesblessure. ,,De achillespees stond scheef en hij is donderdag naar de kraker geweest. Die heeft hem rechtgezet, waardoor hij vandaag nog niet voluit kon trainen.’’
Toch is Prager voor Verbeek één van de serieuze opties om vanavond te mogen starten op het Friese middenveld. ,,Maar ik heb na afloop ook even met Yuri (Rose, BK) staan praten en dat is ook een optie’’, vertelde Verbeek. ,,We zullen een paar aanpassingen moeten doen, maar die houd ik nog even voor me. Ik ben niet van plan om nu al mijn kaarten op tafel te leggen. Pas vlak voor de wedstrijd zal ik de opstelling bekend maken.’’
Tijdens de laatste partij gisteren speelde Verbeek met een middenveld dat bestond uit Michel Breuer als centrale man geflankeerd door de beide Noren André Hanssen (op rechts) en Daniel Hestad (links). Jeroen Drost speelde als linker vleugelverdediger en Lasse Nilsson als linkerspits. ,,Maar dit zullen niet de elf spelers zijn die in de basis starten’’, benadrukte Verbeek, die daarmee het schimmenspel in stand hield. Een meevaller is dat Ugur Yildirim, die last had van zijn hamstring, wel inzetbaar is.
Van een gerichte voorbereiding op het duel tegen Ajax was de afgelopen twee weken geen sprake. ,,We hebben niet specifiek naar deze wedstrijd toegewerkt. Een teamtraining kun je in zo’n situatie niet geven. Er was zelfs een dag dat we met slechts tien man op het veld stonden. Maar Ajax zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje en het is mooi dat je een tegenstander treft die dat ook heeft’’, vond Verbeek.

Vertrouwen

Toch ziet de Friese oefenmeester het duel met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben hiervoor toch een aardige serie neergezet en die willen we in stand houden. Het duel tegen Ajax is een mooie wedstrijd die we willen winnen. Het is niet het grote Ajax uit de tijd van Danny Blind, maar het blijft een ploeg met goede voetballers.’’ Toch kent Ajax ook haar problemen en da met name op het middenveld waar Wesley Sneijder (geschorst) en Rafael van der Vaart (hamstring) ontbreken.
De wedstrijd tegen Ajax is de eerste uit een serie van drie tegen ploegen die vlak boven Heerenveen staan. ,,We hebben nog acht wedstrijden te gaan en daaruit moeten we proberen vijftien punten te halen. Maar dat geldt eigenlijk voor alle ploegen die meedoen voor Europees voetbal’’, zegt Verbeek. Na Ajax volgen dan wedstrijden tegen FC Twente (thuis) en Vitesse (uit). ,,Dan is Väyrynen er weer bij en mogelijk zijn Radomski en Bruggink dan ook weer inzetbaar.’’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties