Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportzaterdag, 2 april 2005

Cambuur doet zichzelf de das om bij AGOVV

Apeldoorn - Cambuur Leeuwarden zou na de zeperd van vorige week tegen Telstar weer met beide benen op de grond moeten staan. Tegen AGOVV bleek daar niets van. De Leeuwarders speelden al snel een verloren wedstrijd. ,,We zijn te kort geschoten”, concludeerde trainer Jan Schulting terecht. De nacompetitie is voorlopig weer even uit zicht.

JOHAN VELLINGA
Dat Cambuur na een prachtige serie in de derde periode nu zeven punten verliest in drie duels is onbegrijpelijk. De kwaliteiten zijn er nog wel, spelers zijn fit, maar de overtuiging ontbreekt plots. De vorm is als sneeuw voor de lentezon verdwenen. ,,We dwongen niets af. Dat moeten we veranderen, anders krijgen we het tegen iedere tegenstander moeilijk.”

AGOVV - Cambuur 2-1

Het was nog een wonder dat Cambuur in de slotfase nog uitzicht had op een punt. AGOVV verzuimde de wedstrijd in een eerder stadium helemaal te beslissen. Na de late aansluitingstreffer van Thijs Houwing was het voor de ploeg uit Apeldoorn nog even zweten, maar de verdiende zege bleef op Sportpark Berg en Bos. ,,We hadden nog kans om een gelijkspel te stelen, maar dat verdienden we niet”, vond ook Schulting.
Cambuur had het vooral de eerste helft moeilijk. Met de tegenstander en ook met zichzelf. AGOVV, dat in de verdediging moest improviseren, zakte liefst ver terug. Uit de counter was het team van Jurrie Koolhof levensgevaarlijk. Vooral omdat Cambuur geholpen door het slechte veld veel balverlies leed en niet scherp was in duels. Schulting: ,,We speelden slecht in op de kwaliteiten van de tegenstander en we gingen slecht om met de omstandigheden. Bovendien benutten we onze eigen kwaliteiten niet optimaal.”
Cambuur was in het kort niet bij de les. De 1-0 voor AGOV V lag al binnen acht minuten achter doelman Peter van der Vlag, uit een counter. Na een halve redding, twee ballen op de paal een kopbal op de lat, kopte Jurrick Juliana simpel binnen. ,,Het was steeds een blauwe die de bal had, dan staan er toch een paar te kijken. Dat kan niet anders”, foeterde Schulting. Tien minuten voor rust passeerde Santinho Lopes Monteiro Mitchell Pique alsof die er niet stond en schoot met links binnen. Schulting: ,,Waar was de rugdekking?”
Het had allemaal anders gemoeten. Directer vooral met de lange bal omdat de bal rondspelen niet mogelijk was op het zanderige veld. Schuiteman bleef in de rust in de kleedkamer. Hij zat totaal niet in de wedstrijd en had al geel te pakken. ,,Ik was niet de enige met een slechte dag, maar wel het exponent ervan. We hadden voor rust wel meer balbezit, maar schijn bedroog. .”
De storm van een opportunistisch Cambuur na de pauze wierp in eerste instantie weinig vruchten af. Het was AGOVV dat de beste kansen had met Monteiro en Juliano. Maar de 3-0 bleef uit. De vrije trap van Koen Brack was al een waarschuwing voor de ploeg uit Apeldoorn. Jan Bruin won tien minuten voor tijd een kopduel van de geroutineerde doelman Raimond van der Gouw en Houwing kopte de 2-1 binnen. Van Dijk had in de slotminuut met een bekeken schot bijna de 2-2 aangetekend.
Een gelijkspel was zeker niet verdiend geweest. Schulting zal er voor moeten zorgen dat de gretigheid van de derde periode terugkeert: ,,We moeten de knop omzetten. Dat kan, want dat hebben we na de winterstop ook gedaan. Het seizoen moet niet vier wedstrijden voor het einde over zijn.”
AGOVV - Cambuur Leeuwarden 2-1 (2-0). 8. Juliana 1-0, 37. Monteiro 2-0, 81. Houwing 2-1. Scheidsrechter: R. van Meenen. Gele kaart: Juliana (AGOVV), Schuiteman, Akachar (Cambuur). Toeschouwers: 1910
AGOVV : Van der Gouw, Winklaar, Garritsen, Velasco, Monteiro, Meekels, Wegh (40. Chiba), De Waal, Juliana, Kilic, Bouhadan.
Cambuur Leeuwarden: Van der Vlag, Nijssen (57. Bruin), Schuiteman (46. Van Steeg), Brack, Pique, Zimmerman, Bronkhorst, Akachar, Van Rijswijk, Houwing (82. Holwijn), Van Dijk.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties