Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weervrijdag, 17 juni 2005

Warmtegolf 
We hebben de komende periode te maken met een ‘warmtegolf’ van een aantal zomerse dagen op een rij. Morgen wordt het tussen de 23 en 27 graden, bij een zwakke tot matige noordoostelijke tot oostelijke wind. Het blijft droog en zonnig. Zondag wordt het 26 tot 28 graden.
De grens tussen wat koelere lucht waar Nederland zich de afgelopen dagen in heeft bevonden, en warme lucht boven Frankrijk is inmiddels gepasseerd. En dat ging afgelopen nacht en gisteravond gepaard met veel bewolking en af en toe wat (mot)regen. Er ligt vandaag een hogedrukgebied met het centrum boven Frankrijk. Dit zorgt vandaag voor een matige wind uit het westen tot noordwesten, waardoor de temperaturen niet aan de onderkant liggen van de zomerse waarde van 25 graden. Morgen ligt het hogedrukgebied net ten noorden van ons land waardoor de wind draait naar het noordoosten tot oosten.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag is het wisselend bewolkt, af en toe komt de zon tevoorschijn en dat lukt met name later vanmiddag en vanavond wat beter. Het blijft droog bij middagtemperaturen die komen te liggen rond 18 of 19 graden op de waddeneilanden. Boven land komt de temperatuur te liggen tussen 20 en 22 graden. Het waait matig tot vrij krachtig uit het westen. Vanavond en vannacht is het licht bewolkt, er kan nevel ontstaan en vooral aan zee en op het IJsselmeer wat laaghangende bewolking. Morgen wordt het een uitstekende dag met flinke zonnige perioden en temperaturen die komen te liggen rond 23 graden op de wadden en landinwaarts tussen 24 en 27 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten tot oosten.
De vooruitzichten: zondag wordt het 27 graden met zonnig en rustig weer. Het waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en het blijft droog. Maandag draait de wind naar het zuiden en wordt het met 29 graden nog weer warmer. Misschien dat er later op de dag een enkele onweersbui voorkomt. Dit gaat gepaard met een afkoeling naar 23 graden op dinsdag.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties