Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juni 2005

Wereldraad wil meer erkenning van paus
Vaticaanstad – Secretaris-generaal Kobia van de Wereldraad van Kerken heeft gisteren tijdens een officiële ontmoeting paus Benedictus XVI opgeroepen om het denken van de kerk over de protestantse beweging te wijzigen.
Het denken over de kerk is nog steeds een splijtzwam in de oecumene. Nog in 2000 publiceerde het Vaticaan de verklaring Dominus Iesus , geschreven door de toenmalige kardinaal Ratzinger, waarmee de RKK haar standpunt bekrachtigde dat de protestantse kerken ,,geen kerken in de eigenlijke betekenis’’ zijn, omdat ze het bisschopsambt en de eucharistie niet op dezelfde wijze als de RKK hebben bewaard.
De paus repliceerde dat hij zich vanaf de eerste dagen van zijn pontificaat heeft ingezet voor de eenheid van alle christenen. ,,We moeten die goede intentie completeren met concrete daden die de harten en de geesten raken.’’
De Wereldraad van Kerken is een samenwerkingsverband van 347 protestantse, orthodoxe en anglicaanse kerken. Het Vaticaan is geen lid, maar werkt wel samen. Benedictus XVI was tussen 1968 en 1975, toen hij nog kardinaal Ratzinger heette, lid van de commissie voor geloof en kerkorde van de Wereldraad.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties