Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiovrijdag, 17 juni 2005

Friezen maken jacht op poema, en willen het dier meenemen
Ede – De roofdierenopvang Pantera uit Nijeberkoop is ingeschakeld voor de jacht op de poema die op de Veluwe is gesignaleerd.
Burgemeester Robbertsen van Ede besloot gistermiddag de Friese deskundigen in te huren. Eigenaar van Pantera A. van der Valk kon vanochtend nog niet zeggen hóe hij het dier gaat vangen. ,,We moeten eerst de situatie ter plekke bekijken’’, aldus Van der Valk tijdens zijn rit naar de Veluwe. Het dier een boom injagen en verdoven is een mogelijkheid.
In eerste instantie wilden de overheden het dier doden. Deskundigen hadden de politie verzekerd dat verdoven geen optie is. Daarvoor zou een jager te dicht bij de poema moeten komen met alle risico’s van dien. Van der Valk ontkracht dit. Verdoven is volgens hem goed mogelijk van grote afstand. De poema wordt onder geen beding gedood, zegt de Pantera-eigenaar.
Hij heeft goede hoop het dier te vangen. Het liefst neemt hij het dan mee naar Nijeberkoop. ,,Maar daarover moet het ministerie beslissen. Wij hebben in ieder geval plek.’’
Van der Valk hoopt dat hij en zijn meegebrachte medewerker in alle rust te werk kunnen gaan. ,,Wij willen liever geen ramptoeristen. Op zich zal de poema banger zijn voor mensen dan de mensen voor het dier. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.’’
De poema zwerft vermoedelijk al enkele jaren door Nederland. Niemand weet waar het dier vandaan komt

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties