Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Regiomaandag, 12 september 2005

Personeel CHF wil snel bestuur
Grou – Het personeel van de Corporatie Holding Friesland (CHF) staat te springen om een nieuw bestuur. Dit jaar zijn er drie bestuurders vertrokkenen sindsdien staat de organisatie, die ruim twintigduizend woningen in bezit heeft, onder leiding van de interim-directeur J. Herberigs. ,,Sinds het verdwijnen van de top moet iedereen een stap harder. Daarbij is in een aantal zaken de klad gekomen, zoals de uitvoering van de CAO. We hebben bij de interim aangedrongen snel een bestuur aan te stellen”, stelt voorzitter van de ondernemingsraad H. Visser. Hij wil ontkennen noch bevestigen dat er meer personeel vertrekt vanwege de omstandigheden. ,,Je weet nooit precies waarom iemand weggaat.”
Niet alleen het bestuur van de corporatie is weg, ook (een deel van) de Raad van Commissarissen (RvC) bereidt zich voor op vertrek. Voor het einde van dit jaar moet een nieuwe Raad zijn ingesteld. Interim J. Herberigs: ,,Al direct na de fusie heeft de RvC uitgesproken zich op zijn positie te beraden. De organisatie is immers flink groter geworden.” Eind juli uitte wethouder Sluiter kritiek op de capaciteit van RvC’s van woningbouwcorporaties. ,,Zij zitten vaak met incompetente raden, doordat die mensen uit kleinere organisaties mee fuseren naar grotere.” Volgens Herberigs sprak Sluiter voor zijn beurt: ,,Onze RvC bedacht na de fusie al dat ze zich op zijn positie zou bezinnen.”
Sinds het vertrek van de laatste bestuurder bij de CHF, H. Deinum, maakt politiek Fryslân zich druk over het sociale gezicht van de corporatie. Sluiter praatte vrijdag met Herberigs over zijn zorgen over het nakomen van de afspraken die de gemeente met de CHF heeft. ,,Zij hebben geruststellende antwoorden gegeven, dus we gaan ervan uit dat de CHF zich aan de afspraken over bijvoorbeeld de stedelijke vernieuwing en studentenhuisvesting houdt. De uitvoering van de afspraken is echter zeer afhankelijk van de nieuwe mensen die zullen aantreden. We gaan dat heel secuur volgen”, aldus wethouder Sluiter.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties