Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Weerwoensdag, 16 november 2005

Buien
Vandaag komt het tot buien, daarbij is een kleine kans op hagel en vooral in het kustgebied ook op een klap onweer. Vanmiddag is er ook af en toe zon en wordt het circa 8 graden. Aan zee waait een krachtige noordwestenwind. Ook morgen is het buiig bij maximaal 7 graden.
We zijn echt in de herfst beland. Gisterochtend viel er geruime tijd regen, daarna werd het een tijd lang droog, maar inmiddels is met een noordwestelijke stroming koelere lucht binnen gestroomd. Dat geeft een onstabiel weertype met tal van buien. De lucht op enige hoogte is zo koud dat er vooral in het kustgebied kans is op een slag onweer. Verder kan het lokaal even hagelen en is de wind tijdens buien vlagerig. De reguliere wind is zwak tot matig, tenminste boven land, in het kustgebied af en toe krachtig, kracht 6 en komend uit het noordwesten. Met 7 à 8 graden is het nu zelfs een fractie te koel voor de tijd van het jaar.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag neemt de buiigheid iets af en komen er wat meer opklaringen binnen schuiven. Dat geeft dus nog een paar vriendelijke momenten. Vannacht leeft de buiigheid weer op. Ook zijn er opklaringen en dan kan het kwik nog dalen naar 3 graden. Een frisse nacht. Ook morgen komt het tot enkele (winterse) buien, maar is er ook regelmatig ruimte voor de zon. Het wordt 7 graden en de noordwestenwind is matig tot (vrij) krachtig.
De vooruitzichten: de nacht van donderdag op vrijdag wordt een rustige en vrij heldere nacht. Ideale omstandigheden voor een flinke temperatuursdaling en dat gebeurt dan ook, het koelt af tot dicht bij nul en er is grote kans op lichte grondvorst.
Vrijdag overdag komt het slechts tot een enkel licht buitje; het veelal droog met opklaringen. Het wordt 7 graden en de noordenwind is matig.
Het weekend verloopt droog onder regie van een opbouwend hogedrukgebied in onze omgeving. Het is rustig weer met in de nacht kans op een graadje vorst en overdag kwikstanden rond de 7 graden en flinke zonnige perioden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties