Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economiewoensdag, 16 november 2005

Banknummers krijgen letters en cijfers
Amsterdam Ė De nieuwe Europese betalingsmarkt, die op 1 januari 2008 van start gaat, leidt er toe dat consumenten en bedrijven langere bankrekeningnummers krijgen met cijfers en letter. Dat meldt Het Financieele Dagblad vandaag. Volgens de krant krijgen rekeningnummers twaalf cijfers en zes letters of veertien cijfers en twaalf letters. Enkele andere belangrijke wijzigingen die volgen uit de nieuwe Europese plannen zijn: een langere termijn waarbij incassobetalingen kunnen worden teruggedraaid van dertig naar mogelijk negentig dagen, en het risico van foute overboekingen komt voor het grootste gedeelte bij de banken te liggen. Naar verwachting zal de verandering voor Nederlanders leiden tot hogere kosten omdat de Nederlandse tarieven de laagste van Europa zijn.
Diesel vandaag een cent goedkoper
Den Haag - Shell heeft vandaag de adviesprijs voor diesel met een cent verlaagd naar 1,049 euro per liter. De adviesprijzen voor benzines blijven onveranderd.
Friesland Bank begint internetbankieren
Leeuwarden Ė Friesland Bank biedt de klanten vanaf deze week de mogelijkheid om gebruik te maken van internetbankieren. Andere banken bieden al langer deze mogelijkheid aan de klanten.
Sony haalt miljoenen cdís terug
New York - Platenmaatschappij Sony haalt enkele miljoenen cdís met een omstreden kopieerbeveiliging terug uit de winkels. Het geavanceerde slot staat op cdís van onder anderen Natasha Bedingfield, Celine Dion en Neil Diamond. In totaal gaat het om ongeveer vijftig titels, waarvan naar schatting vijf miljoen cdís zijn gedistribueerd. Een Amerikaanse expert ontdekte dat de bescherming zich heimelijk installeert en de computer kwetsbaar maakt voor kwaadwillenden.
Bruinrot in partij Groningse aardappelen
Wageningen Ė In een partij pootaardappelen op een bedrijf in de Groningse gemeente De Marne is dit jaar voor de eerste keer de ziekte bruinrot aangetroffen. Dat maakte de Plantenziektekundige Dienst bekend.
Uitzendbureau voor chronisch zieken
Amsterdam - Het Emma Kinderziekenhuis van het AMC in Amsterdam wil volgend jaar beginnen met een uitzendbureau voor chronisch zieke jongeren. Bedoeling is in eerste instantie dat jonge patiŽnten van het AMC er terechtkunnen voor een bijbaantje of vakantiewerk, legde dr. B. Last van het AMC uit. Driehonderd jongeren zijn geÔnteresseerd.
Korte staking bij Teijin Twaron
Delfzijl - Meer dan 150 werknemers van kunstvezelproducent Teijin Twaron in Delfzijl hebben gisteren het werk korte tijd neergelegd. Het personeel is boos op de directie, omdat die een nieuw functiewaarderingssysteem wil invoeren. Hierdoor zou meer dan 80 procent van de werknemers er financieel op achteruit gaan.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties