Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weermaandag, 21 november 2005

Minder zacht
Vandaag winnen opklaringen terrein en stroomt er met een naar noordoost draaiende wind koudere lucht toe. Na een maximum van 9 graden al vroeg op de dag zakt het kwik vanmiddag enkele graden. Morgen is het droog met af en toe zon bij 7 graden.
Het is een beetje een chaos op de weerkaarten. Op dit moment bepalen twee hogedrukgebieden het weer bij ons. Het ene is warmbloedig en ligt boven de Britse Eilanden, het andere is gevuld met koude lucht.
Het zachte en vochtige weer, aangevoerd met westenwinden verdwijnt en vanuit het noordoosten stroomt drogere en ook koudere lucht toe, onder regie van het Scandinavische hogedrukgebied. Maar ook dit hogedrukgebied is geen standvastig bolwerk en het zal de strijd met aanstormende depressies snel gaan verliezen. Deze aanstormende lagedrukgebieden zijn overigens gevuld met zeer koude lucht. Richting het komend weekend moeten we dan ook rekening houden met een terugkeer van de winterse buien, misschien ook wel met natte sneeuw. In de nachten gaat het dan licht vriezen, dus wie weet levert ons dat wel zo nu en dan een witte wereld op.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag is er af en toe zon en schommelt het kwik rond de 7 graden. De naar noordoost draaiende wind is matig tot vrij krachtig. Vannacht zijn er opklaringen en daalt het kwik tot dichtbij het vriespunt en lokaal een graadje er onder. Een waarschuwing voor het verkeer: er is kans op gladheid. Morgen is er eerst zon, later volgt bewolking, maar het blijft waarschijnlijk droog bij 7 graden. De westenwind is zwak tot matig
De vooruitzichten: woensdag is het droog bij opnieuw 7 graden en af en toe wat zon. De nachten verlopen in het algemeen nipt vorstvrij. Donderdag wordt een zachte regendag bij 8 graden en daarna nemen koudbloedige depressies het roer over. Overdag is het dan enkele graden in de plus, in de nachten vriest het licht en regelmatig komt het tot winterse buien.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties