Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 28 april 2006

Zuidoosthoekers zien elkaar nog te weinig
Donkerbroek - Door meer onderling contact te zoeken kan het zuidoosten van Fryslân nog veel verbeteringen doorvoeren op de terreinen van recreatie, bedrijfsleven en cultuurhistorie.
Dat was de belangrijkste conclusie op de eerste versie van het Zuidoostcafé, dat ROM en Plattelandsprojecten hadden georganiseerd in Donkerbroek. Het doel van de avond was om vanuit de streek zelf te horen op welke manier zij hopen subsidie te gebruiken die in de komende jaren op Europees, landelijk maar ook provinciaal niveau moet vrijkomen. Ondernemers, maar ook bijvoorbeeld lokale historici, bleken elkaar nog veel te weinig te kennen, en elkaar nog veel te kunnen leren. De aanwezigen legden de nadruk op taal, stimulering van toerisme en het meer betrekken van de jeugd. Onderwijs en internet werden daarbij als belangrijke middelen genoemd. Vanuit de aanwezige ondernemers werd opgeroepen tot durf om grootschalig te denken.
Het café wordt in mei nog twee keer georganiseerd, dan met oog voor landbouw, natuurbeheer en zorg. De ideeën van de bevolking worden naast het beleid van provincie en de vijf betrokken gemeenten gelegd.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties