Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economievrijdag, 16 juni 2006

Bokma en Friso gaan samen in ‘houtskelet’
Leeuwarden/Sneek - Bouwbedrijven Bokma Leeuwarden en Friso Bouwgroep uit Sneek gaan samenwerken. De beide bedrijven richten een nieuw bedrijf op. Deze gezamenlijke onderneming gaat houtskeletbouwelementen en betonnen gevelelementen in Leeuwarden produceren. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend.
Voor de houtskeletbouwproductie van Timmerfabriek Houkesloot uit Sneek, onderdeel van Friso, betekent dit dat de werkzaamheden naar Bokma aan de Newtonweg in Leeuwarden gaan. Ook de bestaande productie van Bokma blijft daar. De twaalf medewerkers van Friso verhuizen mee naar Leeuwarden.
Bij Bokma Leeuwarden werken zestig mensen, dertig in de bouw, twintig in de productie van houtskeletbouwelementen en betonnen gevelelementen en tien op kantoor. Bokma bouwt met deze elementen prefabhuizen en -gebouwen voor particulieren. Bij Friso werken vijfhonderd mensen. De samenwerking zal in de periode na de bouwvak tot het einde van het jaar geleidelijk vorm krijgen.
Door het verplaatsen van de houtskeletbouw van Timmerfabriek Houkesloot naar Leeuwarden, kan de bestaande kozijnproductie van in Sneek worden uitgebreid. Binnenkort wordt de eerste paal geslagen voor een nieuwe productiehal van achtduizend vierkante meter op industrieterrein de Hemmen in Sneek. De nieuwe fabriekshal levert geen extra banen op, meldt woordvoerder P. van Duinen van Friso.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties