Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weervrijdag, 28 juli 2006

Onweersbuien
Vandaag heeft het weer een zwoel karakter en komen er enkele regen en onweersbuien voor. Het wordt 25 graden en de west tot noordwestenwind is zwak of matig. Morgen wordt het opnieuw 25 graden, dan blijft het waarschijnlijk droog.
Vandaag dag veertien van de hittegolf. Tenminste, dat kan bijna niet mis gaan. Hoewel er vanochtend al flinke regen en onweersbuien in het land actief waren, wordt daarmee niet de warme lucht verdreven. Wel gaan de scherpste randjes van de hitte af en dat is ook al erg aangenaam.
De verwachtingen tot morgenavond: vandaag wordt het dan ook niet veel warmer meer dan een graad of 24 (wadden) tot 26 plaatselijk landinwaarts. Daarbij heeft het weer een heel zwoel karakter, wat komt door de hoge relatieve luchtvochtigheid. Het is instabiel, er liggen een aantal zwakke storingen boven het land en dat betekent dat de kans op regen en onweersbuien gaandeweg de dag wederom toeneemt. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is zwak, hooguit matig, 2 tot 3 bft. Vannacht komt nog een enkele bui voor, maar klaart het ook op en koelt het af naar 16 of 17 graden. Plaatselijk kan mist ontstaan, vooral in gebieden waar regen is gevallen. Want dat hoeft niet overal te gaan gebeuren, het zijn buien en deze hebben een plaatselijk karakter. Morgen hebben we dan weer te maken met een klein ruggetje van hogedruk. Er is weer wat meer zon en neerslag beperkt zich tot een enkele bui, maar veelal lijkt het droog te blijven. Het wordt 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten.
De vooruitzichten: zondag is er eerst zon, in de middag gaat het wel vrijwel overal regenen. Eerst is het nog warm met 26 graden. De regen houdt verband met het binnendringen van echt minder warme lucht. Maandag en dinsdag is het overdag nog 23 graden, valt er een enkele bui en gaan de nachtelijke temperaturen naar de 14 of de 15 graden. Later in de week wordt het nog een graadje koeler en neemt de kans op regen toe.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties