Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Economievrijdag, 28 juli 2006

Bedrijf voor klimonderdelen Centrum voegt onderdelen samen in Heerenveen
Ladders en steigers voor de industrie
SIMON TALSMA
Heerenveen - De voordelen van Heerenveen waren duidelijk. Alle uitbreidingsmogelijkheden voor nieuwbouw, een A-locatie, een relatief lage grondprijs vergeleken met het wetsen van het land en een snelle besluitvorming van de gemeente Heerenveen. Voor directeur/eigenaar Peet Peters van Ladder- en Steigerfabriek Centrum een mooie kans om alle bedrijfsonderdelen uit Nederland samen te brengen op het bedrijventerrein aan de weg van Leeuwarden naar Zwolle. ,,We hebben in de afgelopen jaren met verschillende gemeenten onderhandeld en Heerenveen kwam als beste uit de bus. Daarbij kregen we alle medewerking bij onze nieuwbouwplannen.”
De bedrijfshal van de producent van onder andere ladders, steigers, werkbruggen en aluminium constructies staat nu nog voor het grootste gedeelte leeg. Na september moet de productie al deels worden opgestart, die nu nog plaatsvindt in Drachten en ’s-Gravenzande. Binnen enkele jaren verwacht Peters dat er vijftig mensen in Heerenveen komen te werken. Nu heeft het bedrijf nog vijftig medewerkers verdeeld over de verschillende locaties. ,,De verkoop is al over vanuit ons huidige hoofdkantoor in ’s-Gravenzande. Na de zomer komen daar stapsgewijs de andere onderdelen bij.”
Peters heeft op het terrein in Heerenveen alle mogelijkheden om uit te breiden. In ’s-Gravenzande zat dat er niet in. De eerste fase van de bouwwerkzaamheden is nu achter de rug. ,,We hebben nu een prachtige showroom met een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter een hoogte van veertien meter”, zegt de directeur trots. De komende jaren kan de productieruimte nog sterk worden uitgebreid. ,,We willen toe naar 22.000 vierkante meter bebouwd.” Dat zal dan aan de zijkant en de achterkant van het gebouw zijn. Peters heeft een oppervlakte van de gemeente gekocht van drie hectare. Belangrijk is de mogelijkheid van een poedercoatinglijn in de fabriek. ,,We hebben in de onderhandelingen al laten vastleggen dat dit op termijn mogelijk is.”
De enthousiaste directeur zet zich met veel energie in bij de nieuwbouwplannen. Op jonge leeftijd heeft hij het bedrijf in 1954 opgericht. Nu op 69-jarige leeftijd denkt hij niet aan stoppen. ,,Ik ga voor nog tien jaar”, zegt hij kwiek.
Het bedrijf levert de producten aan een netwerk van honderden dealers. Op hun beurt verkopen die de producten aan industriële gebruikers zoals schildersbedrijven en aannemers. ,,We leveren producten die moeten voldoen aan de zwaarste eisen. We richten ons niet op de consumentenmarkt.” Veel verschil tussen de nationale eisen en de Europese eisen, die leidend zijn, is er volgens Peters niet.
Met veel trots spreekt de directeur over enkele opmerkelijke projecten uit het verleden. Dat is het leveren van een podium voor de optredens van Michael Jackson, het maken van de ladders die nodig waren bij het beklimmen van de Mount Everest in 1992 door de expeditie van Ronald Naar en het ontwerpen en produceren van een brugconstructie over de ijsbaan van de Uithof in Utrecht.
Voor de komende jaren zit Peters nog vol ambities. ,,We willen onze verhuurafdeling in ieder geval fors uitbreiden. Die markt groeit en we hebben er hier alle ruimte voor.” Mogelijk dat er binnen enkele jaren ook geheel andere producten uit de fabriek komen dan alleen maar klimmaterialen. ,,Het zal in ieder geval aluminium zijn, daar zijn we in gespecialiseerd. Wellicht maken we dan ook wagens, voor veilingen en tuinders.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties