Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportmaandag, 25 september 2006

De Driehoek eist zege op

Mildam - Coach Sjoerd de Jong van De Driehoek had het vooraf al gezegd: ,,Wij moeten deze vierpunten wedstrijd beslist winnen, anders komen we in de problemen. Zijn boodschap was blijkbaar goed overgekomen bij zijn team, want dat deed wat de coach had gevraagd, zeg maar geist: winnen van Harkema.

BINNE KRAMER
Beide ploegen gooiden op het nieuwe kunstgrasveld in Mildam alles wat ze aan korfballend vermogen in huis hadden in de strijd en dat leverde een wedstrijd op die tot aan de slotfase spannend bleef. En eigenlijk had De Driehoek de wedstrijd eerder moeten beslissen door het surplus aan kwaliteit in het dameskwartet. Zoals bekend moet Harkema het doen met een vrijwel geheel nieuw viertal dames, omdat de reguliere speelsters andere dingen aan hun hoofd hebben. Maar toch, het kwartet dat coach Jeha Mulder zaterdag in het veld stuurde, speelde naar vermogen. Het was verrassend genoeg in staat om het toch kwalitatief superieure viertal van De Driehoek het vuur na aan de schenen te leggen.

De Driehoek - Harkema 14-12

,,Ik fn ek dat wy it oer de dames folle earder fmeitsje moatten hiene, was aanvoerster Willemien Oenema van de thuisclub na afloop realistisch. ,Mar op de ien as oare manier kaam dat der net fan. As dat in taktyske tekoartkomming wie, dat wit ik net. Wy slaggen der deagewoan net yn om it ferskil yn doelpunten t te drukken. Wy krearden de knsen wol. Mar wy skeaten op it ferkearde momint, as wy skeaten snder gench oertsjging. Wy ha wn, dat wie fansels it wichtigste, mar it hie makkeliker kinnen. Mar moatst net ferjitte dat Harkema in ploech is dyt net gau opjout. Ik moat sizze dat it ferskil net grut wie, mar de winst wie wol terjochte fn ik.
Willemien Oenema vormde samen met zus Marleen, Marion Visser en Thalina Hoekstra een kwartet waar menig hoger spelende club jaloers op zou zijn. Alle vier gaan er voor gaan en hebben bovendien genoeg kracht en vechtlust in huis om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch hadden ook zij het zaterdag moeilijk, omdat ook communicatie met de heren van de Driehoek, waar Hendrik Gorter node gemist werd, niet altijd even vlekkeloos verliep. Elwin Feddema, Marten Hoekstra en Wim de Jager zijn enthousiast, maar alleen Frans Meindertsma beschikt over de nodige ervaring op dit niveau. De Driehoek mocht bovendien niet mopperen dat bij Harkema Germ Jan Veenstra langs de kant moest blijven wegens een schorsing.
De Driehoek kwam vlot op 3-0 door Yntze Wijbenga, Marion Visser en Thalina Hoekstra en op 6-3 was die marge nog in stand. Bij rust was duidelijk dat Harkema de strijd nog lang niet wenste op te geven. Op 12-11 hing de gelijkmaker in de lucht, maar toen De Driehoek uitliep naar 14-11 door treffers van, niet toevallig, Thalina Hoekstra en Marleen Oenema, was de wedstrijd beslist. Harkema gooide er nog een even desperaat als kansloos slotoffensief tegenaan, maar dat baatte niet meer. En dus kon De Driehoek deze bijzonder belangrijke punten bijschrijven in een competitie die er voor beide teams op gericht zal zijn om minstens twee teams onder zich te houden. En in de wandelgangen, zeg maar langs de lijn, wordt algemeen aangenomen dat dat de beide debutanten ROG en HHV zouden moeten zijn. Maar bij Harkema noch bij De Driehoek zijn ze er helemaal gerust op. Coach Jeha Mulder van Harkema: ,,We hadden hier graag gewonnen natuurlijk en als je terugkijkt was dat misschien ook wel mogelijk geweest. Maar hun dames hebben de doorslag gegeven, daar konden die van ons niet tegenop. Dat wisten we. Het gemis van Germ Jan Veenstra speelde ons natuurlijk parten. Gezien de omstandigheden vind ik dat we het niet slecht gedaan hebben. Met wat meer scherpte en een beetje geluk hadden we hier misschien wel n of twee punten kunnen pakken. Maar dan had echt alles mee moeten zitten.
<"te stl7p2"> Scores De Driehoek: Yntze Wijbenga, Marion Visser 3, Thalina Hoekstra 4, Frans Meindertsma 3, Wim de Jager 2 en Marleen Oenema.
Scores Harkema: Jacob Rinsma 8, Menno Nicolai 2, Jaap Hansma 2.</"te stl7p2">

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties