Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 3 oktober 2006

MCL bezuinigt 7,5 miljoen in drie jaar
Leeuwarden - Het Medisch Centrum Leeuwarden gaat de komende jaren 7,5 miljoen euro bezuinigen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de budgetkortingen die minister Hoogervorst van VWS aan de ziekenhuizen oplegt. Het MCL probeert de bezuinigingen niet ten koste te laten gaan van de patiëntenzorg. Ook zullen er naar verwachting geen gedwongen ontslagen vallen.
Waarop precies bezuinigt gaat worden, is nog niet bekend. Bestuursvoorzitter W. Blaauw zegt voor het eind van het jaar met concrete plannen te willen komen. ,,Zo’n grote bezuiniging kun je niet ineens doorvoeren. We smeren het uit over twee of drie jaar.” Vast staat wel dat er een afdeling in het ziekenhuis dicht gaat. Ook geldt er een vacaturestop voor alle vacatures die vanaf september ontstaan.
Hoewel ook andere kostenstijgingen een rol spelen, zijn de kortingen van Hoogervorst de voornaamste oorzaak van de maatregelen. De minister heeft de ziekenhuizen een korting van 192 miljoen euro opgelegd, omdat zij vorig jaar hun budget hebben overschreden. Het MCL heeft daardoor 6,3 miljoen structureel minder opbrengsten.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties