Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiedinsdag, 3 oktober 2006

Fritom neemt MMC en Müller over
Bolsward - De Fritom Transportgroep heeft transportbedrijf MMC in Bolsward helemaal overgenomen. Ook kocht Fritom transportbedrijf Müller Melkweg uit het Overijsselse Holten. Bij beide bedrijven werken ongeveer 120 mensen. Dat maakte directeur R. Vellema van Fritom gisteren bekend. Fritom deelde het eigendom van beide bedrijven tot nu toe met de transportgroep A. Müller uit Holten. Fritom wil met de overname meer controle hebben over het vervoer van vloeibare voedingsmiddelen (liquid foods), zoals melk, room en wijn. De divisie Liquid Foods bestaat verder uit Melkweg uit Bolsward. Daar werken vijftig mensen.
Met de drie bedrijven wil Fritom een totaalpakket bieden aan grote bedrijven voor het vervoer van vloeibare transportmiddelen. Melkweg Transport uit Bolsward richt zich vooral op het vervoer van melk van de boer naar de fabriek, Müller Melkweg vervoert vloeibare voedingsmiddelen over de middellange afstand en MMC uit Bolsward is de langeafstandsvervoerder.
Het gaat goed met de divisie Liquid Foods, zegt Vellema. ,,De regelgeving op het gebied van voedselveiligheid wordt steeds strenger. En hoe strenger, hoe meer er op kwaliteit gelet wordt. Daar willen we ons op richten.’’
Bij de Fritom Transportgroep werken zeshonderd mensen. Naast Liquid Foods heeft het bedrijf een chemietak en een distributietak. Fritom holding is de moedermaatschappij van een elftal bedrijven en heeft een omzet van ongeveer honderd miljoen euro. Daarmee behoort het bedrijf, naar eigen zggen, tot de vijftien grootste logistieke dienstverleners van Nederland.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties