Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weerwoensdag, 4 oktober 2006

Zon en buien
Vandaag komen er enkele opklaringen voor, maar moeten we ook rekening houden met enkele buien, mogelijk met onweer. Het wordt 17 graden. Ook morgen is er af en toe zon, maar komt het ook tot enkele buien.
De dag begon op veel plaatsen fraai met flinke zonnige perioden. In de nachtelijke periode waren het vooral buien die het weerbeeld bepaalden. Ook vanmiddag zlat regelmatig het geval zijn.
Rondom lagedrukgordels circuleren allerlei storingen die ook vandaag weer ons land passeren. Naast enkele opklaringen komt het ook weer tot buien, misschien wel met een slag onweer; de kans daarop is het grootst in de kustgebieden.
Al met al blijft het de komende dagen wisselvallig.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Tevens komt het tot enkele buien, soms kunnen dit pittige exemplaren zijn met kans op onweer en flink wat regen. Het wordt 17 graden en de noordwestenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig. Vannacht komen er enkele opklaringen voor, maar de kans op een bui blijft aanwezig, vooral in de kustgebieden.
Het weer voor morgen ziet er in grote lijnen hetzelfde uit. Er vallen enkele buien, hoewel de activiteit iets minder zal zijn. Ook breekt de zon regelmatig door en wordt het wederom 17 graden. De zuidwestenwind is matig en neemt bij zee toe tot krachtig, 5 of 6 bft.
De vooruitzichten: vrijdag volgt een dag waarin regen centraal zal staan. Ik ga uit van langdurig regen, maar weinig ruimte voor de zon en in de regen kan ook nog een verscholen onweersbui voorkomen. Koud is het niet met 18 graden en er steekt langs de kust een harde misschien wel stormachtige zuidwestenwind op.
Zaterdag komt het nog tot een enkele bui, maar is de zon weer terug en wordt het 17 graden bij nog steeds een sterke wind.
Zondag en maandag neemt een hogedrukgebied ten oosten van ons land de regie over. Er volgt dan een overgang naar droog weer met regelmatig zon en het wordt met 18 tot 19 graden zelfs weer een fractie warmer.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties