Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Cultuurdinsdag, 17 oktober 2006

Iepenloftspul van Dronrijp in ‘Italië’
Dronrijp - Het iepenloftspul van Dronrijp speelt zich komend jaar af in een Italiaanse decor. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Het 27ste iepenloftspul, dat de voorlopige werktitel Om ‘t lêste plak draagt, vertelt het verhaal van kastelein Marcello en zijn vrouw Roseanna. Roseanna is ziek en heeft één laatste wens: ze wil graag worden begraven naast haar te jong gestorven dochter. Dat is echter nog niet zo gemakkelijk, aangezien er nog maar drie plaatsen op het kerkhof over zijn en de rijke buurman van het kerkhof geen stukje land wil afstaan ten bate van de laatste rustplaats.
De tragikomedie, die is geïnspireerd op een film, wordt geschreven door Gerrit Hoekstra. De regie is in handen van Janneke Bergsma, die eerder Oarsprong (2002), Ferkeard parkeard (2003) en Hair (2005) in Dronrijp regisseerde. Hoekstra en Bergsma werken het verhaal de komende tijd verder uit.
Op 18 november houdt het Iepenloftspul Dronryp audities. Op die dag wordt er in groepjes toneel gespeeld. Belangstellenden kunnen zich opgeven tot 30 oktober.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties