Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiedinsdag, 17 oktober 2006

Van zuivelfabriek naar hectare woonplezier
SIMON TALSMA
Wommels – Nog kunnen Remco en Tricia de Vries (beide 35) van wooncentrum Resi uit Wommels er niet over uit. Het afgelopen weekeinde liep het storm in de winkel tijdens de open dagen. ,,Het was net alsof de Hema uitverkoop hield”, vertelt de eigenaresse. ,,Het was prachtig al die aandacht en we zijn nu nog druk bezig om alle orders nog te verwerken. Het was een droomstart die we mochten beleven bij de heropening van onze zaak.”
Het wooncentrum is dit jaar fors uitgebreid. De oppervlakte komt nu uit rond de tienduizend vierkante meter, een hectare. De beddenafdeling kwam op de begane grond in een nieuwe afdeling van drieduizend vierkante meter. Op de eerste verdieping is nu een speciale afdeling gekomen voor de jongere klant.
Het bedrijf is ontstaan in 1991. ,,Mijn schoonouders zijn toen begonnen in de oude zuivelfabriek. ,,En daarna is het helemaal uit de hand gelopen”, zegt De Vries lachend. In juni 2000 moest er worden verhuisd naar een nieuwe locatie. De winkel groeide uit zijn jas. Op het bedrijventerrein aan de noordoostelijke kant van het dorp werd een nieuw pand betrokken met de mogelijkheden tot uitbreiding. ,,Voorlopig is dit genoeg. Er is trouwens ook geen ruimte meer.” Op 1 januari hebben Remco en Tricia het wooncentrum overgenomen van de oprichters. Een hele stap. Toch gaat alles op rolletjes. ,,We hebben de afgelopen jaren ook al veel meegewerkt in de zaak, zodat mijn schoonouders met een gerust hart de zaak aan ons overdroegen.”
Het assortiment is in de afgelopen jaren veranderd. ,,Mensen willen strakke meubels en stellen steeds hogere eisen. Wanneer de mensen thuis komen moeten ze optimaal kunnen genieten en uitrusten. Dat zie je in het assortiment van relaxfauteuils maar vooral bij de bedden. Steeds meer klanten willen daar veel geld aan besteden.”
De bedden hebben vaker een beweegbare bodem. Volgens De Vries gaat het in ruwweg de helft van de gevallen om bedden met een beweegbare bodem. ,,Mensen willen behalve slapen nu steeds vaker lekker in bed liggen te lezen, televisie kijken en soms werken. We merken dat de slaapkamer steeds meer een leefruimte wordt.”
Bij het Wommelser bedrijf werken er nu elf mensen. Vooral op bijzondere dagen zoals afgelopen weekeinde zijn alle hulp nodig om de vele bezoekers rond te leiden en te voorzien van de nodige adviezen. Klanten komen vooral uit Fryslân maar ook steeds meer uit Noord-Holland. En dan maakt het voor De Vries niet eens zoveel uit of de klanten iets kopen voor duizend euro of voor tienduizend euro. ,,Als de mensen maar blij weggaan. Daar doen we het voor. En dat blijkt toch de basis van het succes van de afgelopen jaren. Niet een agressieve verkoopmethode. Mensen moeten zich thuis voelen in onze zaak.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties