Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Weerdinsdag, 17 oktober 2006

Zonnig
Vandaag is een zonnige dag waarbij de temperatuur oploopt naar ongeveer 16 graden. Morgen is er meer bewolking en misschien valt er in de middag een spatje motregen. Het wordt 17 graden bij een matige zuid tot zuidwestenwind.
Dankzij een hogedrukgebied boven ScandinaviŽ hebben we te maken met een fraai weertype. Gisteren was het zonovergoten en dat is het vandaag aanvankelijk weer. Later vandaag schuiven er al wat wolken binnen. Deze wolken zijn de voortekenen van een verandering.
De verwachting tot morgenavond : vanmiddag is er veel zon, maar schuift er ook wel enige (hoge) bewolking voorbij. Het kwik loopt op naar waarden rond de 16 graden. Verder waait er een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoostelijke richtingen. Vannacht zijn er opklaringen, maar ook dan komt er wel enige bewolking voor. Het koelt af naar ongeveer 9 graden.
Het weer voor morgen ziet er wat anders uit. Het aandeel wolken wordt nog wat groter wat te maken heeft met het feit dat het heersende hogedrukgebied geleidelijk aan terrein verliest.
Misschien dat er een drupje regen valt, vooral in het noordwesten zou dat kunnen, maar veel zal het beslist niet zijn. Het wordt 16 of 17 graden. De nacht naar donderdag verloopt vrij zacht met een laagste temperatuur van rond de 12 graden.
Donderdag staat in het teken van een passerende storing. Het is dan ook half tot zwaar bewolkt met regelmatig regen of enkele buien. Ook zijn er nog wel een aantal droge perioden. De zon heeft het moeilijk en de drukverschillen nemen toe en daarmee ook de zuidenwind. In het kustgebied steekt een krachtige wind op, 6 bft.
De vooruitzichten : Vrijdag waait er eveneens een stevige zuid tot zuidwestenwind en opnieuw is er kans op wat regen of enkele buien. Nog steeds is niet helemaal duidelijk hoe actief de storingen zullen zijn als ze ons land eenmaal hebben bereikt. Ik ga er voorlopig vanuit dat het allemaal een beetje mee zal vallen en dat het geen kletsnatte dagen zullen zijn. Vrijdag wordt het 16 graden en breekt de zon ook af en toe door.
Het weekend verandert aan de temperatuur nagenoeg niets, maar lijkt het wel wisselvalliger te worden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties