Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Cultuurdinsdag, 17 oktober 2006

Berne-iepenloftspul naar boek Meindert
Easterwierrum - De musical De club van lelijke kinderen is volgend jaar te zien als berne-iepenloftspul in Easterwierrum. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Het gaat om een eigentijds sprookje naar het boek van Koos Meinderts.
In de musical komen zaken voor als discriminatie, tolerantie, het zonder proces gevangen houden van mensen en demonstraties van het volk tegen het gezag. Ze zijn op speelse wijze in het verhaal verwerkt. Hoofdpersonen zijn een jongen en een meisje die proberen een generaal te slim af te zijn, die zomaar kinderen oppakt.
Meinderts’ boek is bewerkt voor Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam. Tryntsje van der Zee vertaalt het stuk in het Fries. De musical wordt gespeeld in de Pastorijtuin door kinderen uit groep zeven en acht van de basisscholen in Littenseradiel.
De regie is in handen van Rieneke de Haan en Eelco Venema. De liedteksten van Harrie Jekkers worden bewerkt door Peter Sijbenga en de muzikale leiding is in handen van Kees van der Meer.
Marit Bamboe zorgt voor de dans en bewegingen en decor en kostuums zijn van respectievelijk Ekko de Bakker en Anneke Hogeveen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties