Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Geloof & Kerkdinsdag, 17 oktober 2006

Vrouwelijke professor Calvin Seminary weg na intimidatie
Grand Rapids - Zes jaar na haar benoeming is Ruth Tucker, de eerste vrouwelijke professor aan het Calvin Theological Seminary (CTS), opgestapt wegens initimidatie. Dat meldt The Christian Century Magazine. Het CTS is een van de belangrijkste theologische opleidingen in de VS voor predikanten in de Christian Reformed Church.
Tucker gaf missiologie en kerkgeschiedenis. Haar benoeming in 2000 was destijds een doorbraak op de universiteit. Tucker (61) keerde bij het begin van het nieuwe collegejaar niet terug omdat ze naar eigen zeggen ,,buitengesloten en op een zijspoor is gezet”.
Volgens Tucker werd er voor haar - omdat ze een vrouw is - ,,een andere standaard aangehouden” dan bij mannelijke collega’s. ,,Ik geloof niet dat als ik een insider en een man was geweest, dit mij ooit overkomen was”. Op haar website doet Tucker relaas van de intimidatie, die ze een ,,nachtmerrie” noemt.
De autoriteiten van het Calvin Seminary willen niet op de beschuldingen ingaan en ontkennen dat Tucker gediscrimineerd is. President van het Seminary, Cornelis Plantinga zegt dat ,,professor Tucker zeer belangrijk was voor het Calvin Theological Seminary en dat we door zullen blijven gaan om de gaven van vrouwen in te zetten”.
Ruth Hofman, secretaris van de Vertrouwensraad van het Seminary en destijds de eerste vrouwelijke predikant in de CRC zegt echter dat ,,dr. Ruth Tuckers grieven echt is en ik begrijp ze instictief”.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties