Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiewoensdag, 10 januari 2007

AH-super Drachten wordt Dekamarkt
Drachten – De Albert Heijn aan het Raadhuisplein in Drachten is verkocht aan Dekamarkt.Dat meldde woordvoerder J.C. Hellendoorn van Albert Heijn gisteren. Albert Heijn kocht vorig jaar de Konmar aan het Kyriat Onoplein. Daarmee kreeg het bedrijf twee supermarkten binnen een straal van enkele honderden meters. De overgenomen Konmar was de mooiere en grotere van de twee vestigingen.
De supermarkt aan het Raadhuisplein moet helemaal worden opgeknapt, als onderdeel van de renovatie van het Drachtster winkelcentrum.
In Leeuwarden heeft Albert Heijn na de overname van een Konmar ook twee winkels vlak bij elkaar, aan de Emmakade en de Tynjedyk. Deze winkels blijven wel allebei eigendom van Albert Heijn. Volgens Hellendoorn zijn beide winkels levensvatbaar.
Albert Heijn kondigde gisteren aan tien winkels te hebben verkocht. Het betreft allemaal vergelijkbare gevallen als de Drachtster super: overgenomen Konmars in de buurt bleken mooier en ruimer. De supermarktketen wil af van nog eens vier winkels.
In totaal kocht Albert Heijn vorig jaar 23 Konmars. Die keten stond in de etalage van Laurus, het in financiële moeilijkheden geraakte concurrerende supermarktbedrijf.
De Dekamarkt in Drachten is na de buurtsuper in Harlingen de tweede Friese vestiging van de Noord-Hollandse supermarktketen.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties