Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 2 maart 2007

Jubileumdienst ds. Jaap Zijlstra Wijnjewoude
Wijnjewoude - In de Gereformeerde Kerk in Wijnjewoude is zondag een feestelijke dienst vanwege het veertigjarig ambtsjubileum van dichter-dominee Jaap Zijlstra. Ds. Zijlstra gaat zelf voor in de gemeente waar hij veertig jaar geleden als predikant begon, toen nog Duurswoude.
Hij preekt ieder jaar nog wel een keer in Wijnjewoude, vertelt coördinator van de jubileumdienst J. van der Wal. ,,Zo stond hij ook voor komende zondag op het rooster. ‘Zullen we er een feest van maken?’, stelde Zijlstra voor.”
Van der Wal herinnert zich nog als de dag van gisteren het moment dat hij Zijlstra voor het eerst aan de telefoon had, toen Duurswoude hem beroepen had. ,,‘Mijn hart gaat uit naar Duurswoude’, zei hij, terwijl hij zeven beroepen had. Dan ben je als gemeente heel blij met zo’n vis aan de haak.”
,,40 jaar geleden was het altijd stoelen bijsjouwen”, herinnert Van der Wal zich. ,,We rekenen ook nu op een lekker volle kerk. Er kunnen zo’n 350 mensen in het kerkgebouw.”
Thema van de dienst is ‘Licht’, naar aanleiding van Johannes 8:12. ,,We zingen ook liederen van Zijlstra zelf in de dienst. Eén lied ‘Huis van God’ heeft hij nog maar net gemaakt.”
Na vier jaar Duurswoude, ging Zijlstra naar Delfzijl voor evangelisatie-arbeid in de classis Appingedam. Jarenlang verzorgde ds. Zijlstra de rubriek ‘Bijschrift’ in het Friesch Dagblad, waardoor hij een nauwe band opbouwde met de lezers van de FD-kerkpagina. Zijlstra is in Nederland vooral bekend geworden door zijn twintig dichtbundels. Ook schreef hij de roman Een leeuw op de weg en twee novellen. Van zijn liedteksten zijn er twee opgenomen in het Liedboek voor de Kerken en zeven in de bundels Tussentijds. Vorig jaar won ds. Zijlstra de Psalmenwedstrijd die was uitgeschreven in het kader van de Bijbeltiendaagse.
De jubileumdienst in Wijnjewoude begint zondag om 10.30. Gospelgroep Sola Gratia verleent haar medewerking aan de dienst.
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties