Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economievrijdag, 2 maart 2007

Oikocredit groeit meer dan voorzien
Amersfoort - Microkredietorganisatie Oikocredit heeft over vorig jaar fors meer kredieten uitgegeven dan werd voorzien. De uitstaande gelden in projecten bedroegen eind vorig jaar 208 miljoen euro, terwijl het aandelenkapitaal dichtbij de 300 miljoen komt. De totale inkomsten uit ontwikkelingsfinanciering namen toe met 24 procent tot 15,8 miljoen euro (in 2005 was dat 12,7 miljoen), terwijl het netto resultaat met 37 procent is toegenomen tot 8,5 miljoen euro (in 2005 was dat 6,2 miljoen). Op basis van deze resultaten zal het bestuur het gebruikelijke dividend van 2 procent voorstellen.
Naast microfinanciering steunt Oikocredit andere organisatievormen in ontwikkelingslanden zoals Fair Trade producenten, landbouwcoöperaties en het midden- en klein bedrijf.
De groei heeft volgens directeur T. Gull een keerzijde. ,,Microkredietinstellingen worden overspoeld met geld. Ze krijgen aanbiedingen van fondsen en instellingen over de hele wereld, wat ze in de verleiding kan brengen meer aan te nemen dan ze aankunnen.”
.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties