Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Economiewoensdag, 11 april 2007

Grote order Voith treinonderhoud
Leeuwarden/Twello - Onderhoudsbedrijf Voith Railservices heeft een tweede grote order binnengehaald, na het onderhoud voor de treinen van Arriva in Noord-Nederland in 2006.
Veolia Transport Nederland, met een concessie in Limburg, heeft het onderhoud voor deze concessie uitbesteed aan Voith Railservices. De opdracht is goed voor een bedrag van 22 miljoen euro.
Het onderhoud geldt voor een periode van negen jaar. Voor het onderhoud van de zestien nieuwe dieseltreinen van het merk Stadler, die eind 2007 geleverd worden, wordt een nieuwe werkplaats gebouwd in Venlo-Blerick. De investering van deze werkplaats, inclusief wasstraat, is vijf miljoen euro. De werkplaats biedt werk aan twintig man personeel.
De treinstellen zijn gelijk aan de Stadler-treinen die ingezet worden op het traject Leeuwarden - Groningen, waar Voith al het onderhoud voor uitvoert.
Voith is actief in papiertechniek, de aandrijftechniek, energietechniek en industriŽle dienstverlening. Het familiebedrijf is opgericht in 1867. Bij het bedrijf werken wereldwijd 34.000 medewerkers op 250 vestigingen. De jaaromzet ligt rond de 3,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties