Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiewoensdag, 11 april 2007

Dijkstra Draaisma koopt collega
Bolswarder bouwer in ‘kleine zaken’

Bolsward - Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft branchegenoot Van der Hauw uit Bolsward overgenomen. Met de overname richt het bouwbedrijf zich nu ook op de bouw in de particuliere en de kleine zakelijke markt. Door de uitbreiding groeit het personeelsbestand van 280 naar bijna driehonderd mensen.

Belangrijke reden van de overname is de schaalgrootte van Van der Hauw. Volgens directeur B. Dijkstra van Dijkstra Draisma wordt het voor kleinere bedrijven door de veranderingen in de regelgeving steeds moeilijker om te blijven bestaan. ,,Er wordt veel van je gevraagd. Door de regels van het bouwbesluit komt er veel meer op je af en dat betekent bijvoorbeeld op administratief vlak steeds meer werk.”
De overname betekent voor het bouwbedrijf, met nu al vestigingen in Bolsward en Dokkum, meer werk in de bouw voor particulieren en de kleine zakelijke markt. ,,We hebben in de regio Bolsward nu vooral grote projecten.” Belangrijk werkgebied voor Dijkstra Draisma is Noord Nederland.
Met de uitbreiding en de goede vooruitzichten voor dit jaar verwacht Dijkstra een omzet binnen te halen tussen de tachtig en negentig miljoen euro. ,,Vorig jaar hebben we een omzet gedraaid van zeventig miljoen euro. Met de overname en de gevulde orderportefeuille zullen we de tachtig miljoen in ieder geval halen.”
De goede verwachtingen leiden volgens de directeur niet direct tot meer werkgelegenheid. ,,We passen de bedrijfsvoering aan de opdrachten aan en willen met dezelfde mensen meer omzet halen.”
Voor de komende jaren sluit Dijkstra nieuwe overnames niet uit. ,,We zijn altijd op zoek naar uitbreiding. Voorzichtig, het moet een gezonde groei zijn.”
Familiebedrijf Van der Hauw uit Bolsward is ruim tachtig jaar oud. Bouwbedrijf Dijkstra Draisma is in 2001 ontstaan door de overname van bouwbedrijf Draisma door bouwbedrijf Dijkstra uit Damwoude. Bouwbedrijf Draisma is ongeveer 130 jaar geleden opgericht. Dijkstra is in het begin van de dertiger jaren van de vorige eeuw ontstaan. Eigenaren van Dijkstra Draisma zijn de broers J. en B. Dijkstra. Eigenaar W.P. van der Hauw blijft de overgenomen vestiging in Bolsward leiden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties