Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportwoensdag, 11 april 2007

QVC richting lijfsbehoud

Stavoren - QVC heeft gisteravond op eigen veld een eerste stap gezet naar lijfsbehoud in de tweede klasse K. In dat wat de week van de waarheid is voor de Stavorense ploeg van trainer André Semplonius werd met een zege tegen mededegradatiekandidaat ONT de eerste horde genomen. Over drie dagen volgt de tweede finale tegen Buitenpost.

BERT KALTEREN
Door de zege in het inhaalduel klom QVC naar de zevende plaats op de ranglijst. Een positie die, met nog drie duels te gaan, geen garantie geeft op prolongatie van het tweedeklasserschap, maar de manschappen van Semplonius wel wat lucht verschaft. Het verschil met de achtervolgers Oeverzwaluwen, ONT, Broekster Boys en Buitenpost is respectievelijk twee, drie en vier punten. Uit dat rijtje zal nog een degradant en een deelnemer aan de nacompetitie moeten komen.
QVC - ONT 3-2
Zaterdag hoopt QVC op sportpark De Ribbe haar slag te slaan tegen Buitenpost. ,,Het moest nu ook gebeuren. Dit is de derde overwinning op rij en als we zaterdag drie punten pakken zijn we een heel eind op weg”, aldus matchwinner René van Dam. ,,We wilden vandaag kost wat kost winnen.” Die bevlogenheid straalde er ook gelijk van het begin af aan vanaf bij QVC. Binnen tien minuten stond de thuisclub, die scherper was en feller begon, op een riante 2-0 voorsprong.
Daarbij speelde Van Dam een cruciale rol als aangever. Hij gaf in de zesde minuut de voorzet op Geert Bouma, die de bal met een schitterende volley in de rechterbovenhoek liet verdwijnen. ONT-doelman Jan-Hilbrand van der Ploeg kon de bal alleen maar nakijken. Drie minuten later kon de goalie een inzet van Van Dam in eerste instantie nog wel keren, maar kansloos bij de rebound van Leo Pruis. Daarna kreeg de thuisclub via Pruis en Peter Jongstra kansen om de score uit te bouwen, maar dat lukte niet.
,,Ik denk dat er toch een stuk spanning op de ploeg stond. De echte scherpte; het voetbalgogme ontbrak”, vond Van der Ploeg. Trainer Wieger Sinnema greep in met een wissel (aanvaller Bertus Mientjes voor verdediger Henk Akkerman) en de gasten gooiden de schroom van zich af. Jeroen van Wijk schoot in kansrijke positie nog naast en uit een voorzet van diezelfde Van Wijk kopte Popke Jansma de aansluitingstreffer achter doelman Cees Huitema.
,,We komen goed uit de startblokken, maar dan is het net of we benauwd worden. Het is dan wat gezapig; slappe hap”, vond ook Van Dam. QVC mocht blij zijn dat een inzet van Mientjes via een Stavorens been naast ging. Na rust pakte de thuisclub de zaken weer wat energieker aan en kreeg ook wat kansjes, maar de gelijkmaker kwam halverwege de tweede helft bijna letterlijk uit de lucht vallen. Mario Dekker lepelde de bal achter de Stavorense defensie, waarna Wolter Jan Boonstra van dichtbij 2-2 scoorde.
Maar de vreugde was van korte duur, want nog in dezelfde minuut had QVC alweer het antwoord klaar. René van Dam brak door en liet Van der Ploeg kansloos, 3-2. Daarna kwam de zege eigenlijk niet meer in gevaar en waren de beste kansen zelfs voor QVC. Aan de kant van ONT sloeg de frustratie wat toe; door het verlies, maar ook door het ietwat lankmoedige optreden van arbiter Wijma, die teveel toeliet. ,,Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat wil ik graag zo houden. Er is ook nog niks verloren. We moeten de schroom van ons afgooien en wat meer met de borst vooruit gaan lopen, al zal dat in deze situatie niet gemakkelijk zijn”, aldus Van der Ploeg.
QVC - ONT 3-2 (2-1). 6. Geert Bouma 1-0, 9. Leo Pruis 2-0, 33. Popke Jansma 2-1, 68. Wolter Jan Boonstra 2-2, 68. René van Dam 3-2. Scheidsrechter: René Wijma (Oosterwolde). Gele kaarten: René van Dam (QVC), Popke Jansma, Mario Dekker en Marcel van Wijk (ONT).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties