Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Weerzaterdag, 16 juni 2007

Buien
Vandaag is het wisselend bewolkt met buien, maar ook geregeld met de zon. De temperaturen komen te liggen rond 20 graden. Morgen krijgen we minder buien, is het vrij zonnig en wordt het opnieuw ongeveer 20 graden.
Het is na onderzoek in Hoogeveen duidelijk wat zich daar donderdag heeft voorgedaan. Het KNMI meldt dat het waarschijnlijk om zogenaamde downburst gaat. Een downburst ontstaat in een neergaande stroom van koude lucht, die als het ware uit de bui valt. De verticale snelheid is daarbij al groot, maar bij het neerkomen op de grond treedt er bovendien een versnelling op tot soms snelheden van 250 km/uur.
De verwachtingen tot morgenavond: vandaag hebben we enkele buien en het is daarbij wisselend bewolkt met geregeld ook zon en temperaturen rond 20 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Vanavond en vannacht zakt het kwik niet verder dan 13 graden. Morgen krijgen we nog maar een paar buien, het kwik komt te liggen rond 20 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten tot westen.
De vooruitzichten: maandag en dinsdag krijgen we af en toe een bui, afgewisseld door zon. De temperaturen liggen rond 21 à 22 graden en het waait matig uit het zuidwesten. Woensdag kunnen we te maken krijgen met veel neerslag en actieve onweersbuien. De temperaturen komen daarbij te liggen rond 22 graden. Donderdag houden we af en toe buien bij 21 graden en geregeld hebben we zon.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties