Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Economiewoensdag, 12 september 2007

‘Combinatie sport en aangepaste voeding essentieel om af te vallen’
Spieroefeningen onder de infraroodlamp
SIMON TALSMA
Drachten - Door de grotere aandacht voor gezondheid doen veel sportscholen goede zaken. Op voedingsgebied is Sonja Bakker een hype. Onderneemster Ingrid Bavius (57) speelt hierop in met haar bedrijf Woman in Shape in Drachten, door sporten te combineren met gezonde voeding . ,,Want voor mensen die af willen vallen, revalideren of willen sporten met bijvoorbeeld een handicap is bewegen alleen vaak niet genoeg. De combinatie met een aangepaste voeding is daarbij essentieel”, promoot ze. Komende vrijdag heeft het bedrijf een open dag om te laten zien wat het in huis heeft.
Ze werkte elf jaar als franchisenemer voor een onderneming. Toen ze haar kennis op het gebied van voeding wilde benutten, bleek dat niet mogelijk. ,,Dus ben ik begin deze maand voor mezelf begonnen.”
De oefeningen worden gedaan in warmtecabines. ,,Daardoor kunnen bijvoorbeeld ook mensen met reuma relatief gemakkelijk meedoen. De spieren worden door de warmte soepeler en spierpijn komt daardoor bijna niet voor.”
Bij de onderneming in Drachten zijn zes mensen aan het werk. Vooral parttimers. Doelgroep is vooral de leeftijdscategorie van vrouwen rond de veertig. ,,Maar er zijn ook mensen van zeventien en van tachtig”, vertelt de eigenaresse.
Bezoekers kunnen rekenen op een intensieve begeleiding. De prijzen zijn daarom niet laag. ,,Maar daarvoor is er dan vaak ook een een-op-eenbegeleiding”, luidt de argumentatie. ,,We berekenen daarbij geregeld het calorieverbruik, we houden de vetsamenstelling van het lichaam bij, het gewicht en andere belangrijke kenmerken.” De mensen krijgen vaak een persoonlijk voedingsadvies mee. ,,Want het is nu eenmaal niet handig wanneer ze recepten meekrijgen van vis terwijl ze dat niet lusten. Dan zijn er veel ook andere lekkere recepten te vinden.” Belangrijk is dat de klanten te weten krijgen waarom ze bepaalde voedingsstoffen niet of juist wel moeten nemen. ,,Dan is de motivatie ineens ook een stuk beter.”
Mannen wil de onderneemster voorlopig niet in de zaak hebben. Bavius heeft daarvoor verschillende redenen. De belangrijkste is volgens haar de vraag van de vrouwen zelf. ,,Die vinden het prettiger om niet samen met mannen hier aan het sporten te zijn.” Een tweede belangrijke reden is de aanpak die andere effecten teweegbrengt bij de mannelijke helft van de bevolking. ,,Wanneer zij sporten en minder eten werkt dat sneller door in het gewicht. De fysiologie zit kennelijk toch anders in elkaar. Maar mocht er een grote vraag komen naar behandelingen, dan kunnen we er nog eens over denken om op bepaalde tijdstippen de deur alleen voor hen open te doen.”
.
Locatie: Drachten
Branche: instituut voor sport en voedingsadviezen
Aantal werknemers: zes
Aanleiding bedrijfsportret: heropening zaak en open dag komende vrijdag van 14.30 tot 20.30 uur

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties