Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiezaterdag, 3 mei 2008

Sikkema transport overgenomen
Leeuwarden - Transportbedrijf Sikkema Knollema Groep B.V. in Leeuwarden is overgenomen door AB Texel Holding B.V. uit Oudeschild op Texel. De aandeelhouders van Sikkema Knollema verkochten hun belangen in de onderneming eerder deze week.
De werkgelegenheid bij Sikkema Knollema loopt geen gevaar door de overname, meldt de directie. Het bedrijf telt ongeveer 120 mensen en tachtig vrachtwagens. Sikkema werd opgericht in 1925, toen nog in Burgum. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden en zijn er nevenvestigingen in Roden en Sappemeer. Sikkema Knollema is gespecialiseerd in het vervoer van agrarische producten en meel.
Volgens de directie noopte toenemende schaalvergroting tot het zoeken van een sterke partner. Die is gevonden in AB Texel, een internationaal opererend transportbedrijf. Na de overname beschikt AB Texel over ongeveer 550 vrachtwagens.
Na de overname treedt de algemeen directeur van Sikkema Knollema, Gerrit Stellingwerf, zich terug. De vestiging in Sappemeer wordt afgestoten. Dat onderdeel gaat zelfstandig verder, onder leiding van Rein Sikkema.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties