Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juni 2008

Jeugd in actie voor waterput in Zambia
Beetgumermolen - De jeugddienstcommissie van de Protestantse Gemeente van Beetgumermolen, Beetgum, Engelum en Marssum sponsort een waterput voor een basisschool in Zambia. ,,We wilden vanuit de commissie ons ook naar buiten richten, naar anderen. Door de nauwe betrokkenheid bij een project, kunnen we zien wat er precies gebeurt en komt het heel dichterbij”, vertelt Siebert de Ruiter (27), voorzitter van de jeugddienstcommissie. Zondag is er een themadienst rond het project.
,,We sparen sinds februari voor een waterput, die moet 1133 euro kosten. In oktober wordt de bouw van de put uitgevoerd, dan moet het geld binnen zijn”, aldus De Ruiter. Door collectes bij de jeugddiensten, acties door de commissie en persoonlijke acties van mensen in de gemeente is er nu al bijna 30 procent binnen, ongeveer 330 euro. De basisschool staat in Monze, Zambia, en er wordt lesgegeven in waterbeheer en landbouwtechniek. De waterput zal worden ingezet voor het verbeteren van de voedselvoorziening.
,,We kiezen bewust voor één project. Mensen geven vaak iets, zonder het idee te hebben iets aan anderen te geven. Maar nu blijven we op de hoogte van de vorderingen, hebben we foto’s van het project op onze website staan en blijven we de hele tijd betrokken”.
De commissie is bezig met het opzetten van een actie voor het startweekend van de gemeente in september. ,,Maar er zijn ook mensen zelf aan de slag gegaan, zoals het verkopen van planten en andere dingen, waarvan de opbrengst voor de waterput is.”
De jeugddienstcommissie houdt morgen voor het eerst, in samenwerking met de eredienstcommissie van de gemeente, een familiedienst in Beetgumermolen. ,,We houden sinds 2006 meestal drie keer per jaar een jeugddienst op een avond, maar nu doen we een dienst op de ochtend. De doelgroep is nu groter, iedereen is welkom. In de dienst treedt onze zanggroep en het combo op, daarnaast is er toneel en interactie.”
Het thema is ‘Vandaag valt er wat te kiezen’. ,,Er is geen echte preek, maar een ‘bijbellink’, alles wat er in de dienst gebeurt wordt in gesprek gebracht met de Bijbel.” De dienst begint om 9.30 uur.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties