Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportzaterdag, 28 juni 2008

Volleyballers Sneek raken selectie kwijt
Sneek - De leegloop bij de heren van VC Sneek heeft nog grotere vormen aangenomen dan al was verwacht. Peter van der Goot, Bareld van der Meer, Patrick Koelemij, Remco Heidema en Rudie Agricola zouden al stoppen, maar daar is het niet bij gebleven voor het team dat uitkomt in de B-league. Talent Michiel van Dorsten is overgestapt naar Dynamo en Stefan Gammauf gaat spelen voor Lycurgus. Mogelijk dat Rudie Schuurmans eveneens naar de Groninger club overstapt.
Ondanks geruchten in die richting, geeft VC Sneek de plek in B-League niet op. De club, die ook trainer Hans Bruins ziet vertrekken omdat die er sportief geen heil meer in zag (hij gaat het tweede team van Lycurgus coachen), probeert er met veel spelers uit het tweede team het beste van te maken. Van de ploeg die vorig seizoen verrassend sterk presteerde blijft alleen Johannes Bult over.
Volgens VC Sneek-voorzitter Bart Raymann is de club een beetje slachtoffer van het eigen succes. ,,We hebben een mooi seizoen gehad.” Bovendien is het vooral moeilijk om volleyballers van enig niveau te vinden. ,,Het lijkt een beetje een vrouwensport te worden”, zegt Raymann. ,,Want we zijn niet de enige ploeg met dit probleem.” Dat er spelers zijn die de overstap wagen naar een A-league team snapt de voorzitter wel. ,,Ik kan die jongens geen ongelijk geven.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties