Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportwoensdag, 25 februari 2009

Harkemase Boys bekert verder, ’t Fean’58 eruit
Harkema - Harkemase Boys heeft gisteravond na de overwinning op Alcides (2-1) tweedeklasser De Weide geloot voor de achtste finales van de beker. Bij de trekking in Harkema kwam streekgenoot ’t Fean’58 niet uit de koker, omdat de tweedeklasser vijf kilometer verderop net tekort kwam tegen hoofdklasser WKE (1-2). Drachtster Boys, dat zaterdag nog korte metten maakte met Dokkum (0-10) lootte WKE en mag de Friese eer nu hooghouden bij de club uit Emmen.
Sneek Wit Zwart werkt volgende week woensdag zijn derde ronde als laatste club af tegen Emmeloord. Mochten de Waterpoorters in eigen huis als winnaar uit de strijd komen, dan spelen ze een streekderby bij competitiegenoot Joure. Harkemase Boys-trainer Henk de Jong was content met De Weide als komende tegenstander, maar wees direct op het gevaar van onderschatting.
De Jong zag dat de overwinning op zondaghoofdklasser Alcides zeer moeizaam tot stand kwam. De Meppelers kwamen al snel op voorsprong dankzij een treffer van Robert Erik Lanting. De Harekieten hadden vooral voor rust grote problemen het spel te maken, maar na de thee kwamen ze frisser uit de kleedkamer. ,,Ze hebben zichzelf gecorrigeerd”, zag De Jong. ,,Ze beseften maar al te goed dat er een tandje bij moest, want het spel was heel matig.”
De Friezen, die de vorige ronde niet in actie hoefden te komen vanwege organisatorisch verzuim bij Geel Wit (reglementaire 3-0 overwinning), hadden de ommekeer te danken aan Martijn Barto. Nadat Oebele Schokker in het strafschopgebied was neergehaald, schoot hij na ruim een uur spelen de gelijkmaker op het scorebord. Zo’n tien minuten voor tijd kopte hij tegendraads raak op een afgemeten voorzet van Jelmer Slager. De Jong: ,,We zijn hier heel blij mee. De beker is tenslotte ook een hoofdprijs.”
Zijn collega Marten van der Kamp van ’t Fean’58 hinkte op twee gedachten. De oefenmeester zou
vooraf gezien een 1-2 nederlaag tegen WKE als ‘knap’ hebben betiteld, maar begon na afloop toch wat te twijfelen. Er had namelijk wellicht wel meer ingezeten voor de blauwhemden. ,,WKE voetbalde makkelijker, maar wij hebben de betere kansen gekregen”, constateerde Van der Kamp.
Arjan van Duinen maakte pas vlak voor tijd de aansluitingstreffer, maar de 0-2 van de club uit Emmen had een luchtje. Paul Weerman scoorde na een counter, maar ’t Fean dacht luttele seconden daarvoor recht te hebben op een strafschop toen Lammert van Houten werd neergelegd. ,,Dat had een penalty moeten zijn”, mopperde Van der Kamp. Desondanks kon hij zijn spelers geen verwijten maken. Vorige week, ondanks de 3-1 overwinning op VEV’67 in de competitie, was dat nog wel anders.
Toen vond hij zijn ploeg te gemakzuchtig. ,,Maar ik hoef de jongens voor zo’n potje echt niet op scherp te zetten. Hoewel ik de competitie hoger aansla, is dit een prachtig duel geweest voor het publiek. Bovendien hebben we laten zien dat we heel aardig meekonden met een topclub in het amateurvoetbal. Ik kan alleen maar trots zijn op het team.”
Loting achtste finales: De Weide - Harkemase Boys, WKE - Drachtster Boys, Grijpskerk - Lycurgus, Olympia’28 - ACV, Noordster - Hoogeveen/SC Erica, Angelslo - Holwierde, DIO Oosterwolde - Loppersum, Joure - Sneek/Emmeloord.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties