Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Economiezaterdag, 14 maart 2009

Heerenveense makelaar Rotero neemt Meeýs over
Heerenveen - Rotero Groep uit Heerenveen neemt 31 makelaardijen over van Aegon-dochter Meeýs. Dat heeft directeur Robert van der Werf van Rotero gisteren bekend gemaakt. FinanciŽle details wilde Van der Werf niet geven. Rotero bezit onder meer de formules achter makelaardij Woonaccent, Garantiemakelaars en Hypodomus.
Het grootste gedeelte van de makelaarskantoren, die verspreidt over heel Nederland zitten, zal na de overname de naam Hypodomus gaan dragen. Het is voor het eerst dat Rotero volledig eigenaar wordt van makelaarskantoren. Van der Werf heeft de belofte gedaan dat alle 160 medewerkers van Meeýs gewoon aan het werk kunnen blijven, dit ondanks de zeer slechte markt.
,,In februari was het aantal verkochte huizen in Nederland maar een derde van wat er in februari 2008 werd verkocht. Dit is dramatisch, maar we weten gewoon dat het op den duur weer beter zal gaan. We zien nu dat weer meer mensen huizen gaan bezichtigen. Wij willen er gewoon klaar staan en marktaandeel winnen als het weer beter gaat."
Van der Werf verwacht dat veel makelaars binnenkort door de crisis gedwongen worden te stoppen. Door centralisatie van de administratie voor alle makelaars die met de formules van Rotero werken, kan het bedrijf goedkoper werken en de crisis op dit moment het hoofd bieden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties