Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportzaterdag, 14 maart 2009

Belgische basisklant ziet langer én betaald verblijf in Leeuwarden wel zitten
Amateur Collen wacht op contract bij SC Cambuur
Ernst Slagter
Leeuwarden - SC Cambuur zat in de winterstop voor een dubbeltje op de eerste rang, omdat ze een half jaar lang slechts de onkosten van Pieter Collen voor haar rekening hoefde te nemen. De Belgische verdediger zou zich ondertussen in de kijker kunnen spelen na een paar vruchteloze seizoenen. Collen is inmiddels basisklant en wacht nu op de Leeuwarder eerstedivisionist. ,,Ik wil hier best blijven.”
De 28-jarige Collen zegt net als zijn ploeggenoten zo snel mogelijk naar de eredivisie met Cambuur te willen. Is het niet na dit seizoen, dan toch zeker het jaar erop. De Belg verraadt daarmee dat hij een langer verblijf in Leeuwarden ziet zitten, aangezien hij nog altijd op amateurbasis speelt. ,,De bal ligt bij de club. Of ik volgend jaar nog steeds deel van het team uitmaak, zie ik dan wel”, probeert Collen eerst nog.
Maar de verdediger heeft zijn mond al een beetje voorbij gepraat. ,,Natuurlijk, ik heb het hier goed naar mijn zin en dit is een heel prettige groep. Cambuur is een club met ambities en ik zie het zeker zitten om hier langer te blijven. Wanneer ik duidelijkheid wil? Ik ben niet in de positie om eisen te stellen. De club heeft wel contact gehad met mijn zaakwaarnemer, maar nu zitten we in een tussenfase. De trainer heeft net zijn contract verlengd en zolang ben ik hier nu ook weer niet. Maar ik kan me zo voorstellen dat de club eind april wel weet wat ze wil.”
Interesse van andere clubs is hem niet bekend. ,,Maar als er een eredivisionist komt, denk ik daar natuurlijk wel over na." Collen gaat voor een meerjarig contract, want hij zoekt naar vastigheid na een roerige periode. Bij Feyenoord, zijn laatste club in Nederland, moest Collen jarenlang genoegen nemen met een bijrol. Vervolgens liep een periode bij Sint Truiden uit op een fiasco met degradatie uit de Belgische hoogste klasse. Daarna was het een half jaar lang stil rondom de Belg, die door zijn toenmalige belangenbehartiger Erik Tammer wel bij diverse clubs werd aangeboden.
Inmiddels zit Collen bij Sport Promotion van Rob Jansen. ,,Als je ergens wordt aangeboden, gaan clubs sneller denken dat er iets niet in de haak is. Dat ik blessuregevoelig ben bijvoorbeeld, terwijl ik al tweeënhalf jaar niets ergs heb gehad. Het gerucht dat ik te veel zou willen verdienen, heb ik ook wel uit de wereld geholpen. Anders zou ik toch nooit op amateurbasis ergens gaan spelen? Maar zo kan het niet nog een jaar verder. Er moet geld gaan binnenkomen, want ook ik heb gewoon een gezinnetje te onderhouden."
De verdediger speelde zich vrij snel in de basiself van trainer Stanley Menzo, wat ten koste ging van Koen Brack. Collen staat nu weer in het centrum van de verdediging, terwijl hij de laatste jaren vooral als rechtsback werd gebruikt. Hij is gematigd tevreden over zijn eerste handvol wedstrijden. ,,Nu ik centraal sta kan ik beter inschuiven en word ik meer in het spel betrokken. Maar ik heb nog niet laten zien wat ik wil en wat ik kan. Het zal nog wel wat tijd kosten voordat ik mijn oude niveau weer heb bereikt. .”
,,Bij Cambuur moeten we nu in elke wedstrijd het spel maken. Negen van de tien clubs zakken tegen ons in. En elke ploeg kan tegenwoordig verdedigen. Het Nederlands elftal wint ook niet meer met 8-0 van San Marino. Die tijden zijn voorbij. De supporters mogen best van ons verwachten dat we goed spelen, maar soms wordt het ons niet makkelijk gemaakt.” In de uitwedstrijd bij Telstar ziet de Belg vanavond een lastige klus. ,,Het is jammer dat Sandor (Van der Heide, geschorst, ES.) er niet bij is om tussen de linies te spelen. Maar zijn gemis moet op te vangen zijn. We hebben nog wel wat creatieve spelers, dacht ik zo.”
Vermoedelijke opstelling Cambuur: Van der Vlag, R. Jansen, Collen, Michael Jansen, De Boer; El Khalifi, Beekmans, Chery; De Visscher, Ter Heide, Maachi.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties