Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiedinsdag, 17 maart 2009

Nederlandse topbankier betuigt publiekelijk spijt
Amsterdam - Floris Deckers, de bestuursvoorzitter van van Van Lanschot Bankiers, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de rol van banken bij de huidige economische crisis. Deckers deed dit gisteren in een artikel op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Deckers vindt dat Van Lanschot redelijk ‘traditioneel’ heeft gebankierd, en met succes, maar hij vindt dat hij als topman van een middelgrote bank dat zijn verantwoordelijkheid groter is dan voor zijn eigen instelling alleen. ,,Daar komt bij dat ik me over delen van de gangbare praktijken van de laatste jaren wel degelijk zorgen heb gemaakt.” Daar voelde hij zich ongemakkelijk bij en hij vindt achteraf dat hij genoeg aanleiding had om nadrukkelijk te wijzen op die symptomen. ,,Dat ik het ongemakkelijke gevoel dat ik daarbij had, niet breder uitgemeten heb, verwijt ik mijzelf wel”, stelt hij. Hij zegt dat verontschuldigingen daarom gepast zijn.
Het is voor het eerst dat een Nederlandse topbankier in het openbaar spijt betuigt. In november vorig jaar hadden Nederlandse topbankiers tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer weinig zelfkritiek. In de VS en in Groot-Brittannië zijn bankiers wel door het stof gegaan.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties